Poslední čtvrtfinálová série ULLH zná vítěze, nejlepší čtyřku zkompletovala Karlovka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poslední čtvrtfinálová série ULLH zná vítěze, nejlepší čtyřku zkompletovala Karlovka

UK Hockey Prague (v bílém) otočili čtvrtfinálovou sérii s HC MUNI.
UK Hockey Prague (v bílém) otočili čtvrtfinálovou sérii s HC MUNI.ULLH
Karlova Univerzita v pondělí na stadionu v Brně srovnala ve čtvrtfinálové sérii ULLH krok s Masaryčkou a v pátek dokonala na pražské Hvězdě obrat. Semifinálová čtveřice účastníků vyřazovacích bojů Univerzitní ligy je tedy kompletní. Ještě začátkem týdne přitom hráči UK Hockey Prague řešili trable s ukradenou výstrojí.

V pondělí před odjezdem do Brna několik hokejistů pražského celku zjistilo, že jim z kabiny zmizela část výstroje. Celková škoda se vyšplhala na 150 tisíc korun, ale i díky vlně solidarity nejen z hokejového prostředí se okradení hráči mohli zapojit do pátečního rozhodujícího zápasu čtvrtfinálové série Univerzitní ligy s HC MUNI.

V Brně čaroval Mašek

V pondělí bojovala Masarykova univerzita před domácím publikem o postupový bod. První třetina byla velmi atraktivní, nejprve měli řadu šancí domácí, ale David Mašek si se všemi pokusy MUNI poradil. Díky častým faulům Brňanů se Karlovka postupně dostávala do tempa, ale žádnou z nabídnutých výhod nevyužila.

Do vedení se přece jen dostala ve 23. minutě. Jan Vávra obdržel přihrávku do prostoru před brankou, vybruslil si na úroveň kruhu a z otočky vypálil zápěstím pod horní tyč. František Konopásek mohl o minutu později zvýšit, ale individuální akci gólem nezavršil. Hosté však využili vhazování v útočném pásmu, Oliver Glitta vybruslil před Davida Holuba a zakončil nekompromisně k bližší tyči. Třetí trefu přidali Pražané v oslabení, při úniku tři na jednoho se prosadil z pravého křídla Filip Čmejla.

Ve třetí dvacetiminutovce byla k vidění snaha domácích snížit, příležitostí měli Brňané víc než dost. Ale deptal je výborný Mašek v brance UK. Jeho kouzlo odčaroval v 55. minutě Matěj Drlík, který rozvášnil zaplněné tribuny v Brně. Následně upaloval do útoku Jan Gonos, který cestou projel třemi bránícími hráči jako tank, jeho nabídky ale spoluhráči nevyužili. Domácí to zkoušeli v šesti, ale plamínek naděje rychle sfoukl Konopásek, který zacílil přesně do odkryté klece. Série se tak k rozhodujícímu utkání vrátila do Prahy.

HC MUNI – UK Hockey Prague 1:4

Málo hráčů, velké drama

Do Prahy dorazilo z Brna pouze 11 hráčů do pole, i tak šlo o velmi dramatické a vyrovnané utkání. V první třetině Karlova Univerzita na ledové ploše dominovala. Gólman Holub byl překonán pouze jednou, v přesilovce pět na tři uspěl střelou z mezikruží David Volf. Pražský útočník zamířil přesně pod víko. Ve druhé dvacetiminutovce bylo k vidění již mnohem více gólových momentů. Ve 28. minutě domácí odskočili do dvoubrankového vedení. David Jindra přihrávkou zpoza branky našel volného Jakuba Kopence, který se prosadil ránou ke vzdálenější tyči.

Masaryčka se dostala zpět do zápasu díky přesilovce pět na tři. Pavel Tomaník byl prvním střelcem brněnského celku, po pěkné kombinaci pálil na vyrážečku Maška. Pražský gólman ránu vytěsnil pouze za svá záda. Pokračující přesilovka přinesla další branku, tvrdý projektil vyslal nad Maškovo rameno Mirek Bazala a hosté se radovali ze srovnání. O necelé čtyři minuty později byli Pražané opět o krůček blíže postupu. Čmejlovu střelu si Holub ještě dokázal najít, na dorážku Miloslava Adamce však nestihl optimálně zareagovat a celek z hlavního města slavil před odchodem do kabin vedení.

Hráči Karlovky otočili sérii s Masaryčkou z 1:2 na 3:2
Hráči Karlovky otočili sérii s Masaryčkou z 1:2 na 3:2Instagram UK Hocky Prague

Hosté se poměrně rychle po startu třetí části dokázali prosadit. Tomáš Bartkovský obdržel kotouč a bez váhání překonal Maška střelou bez přípravy. Pražané šli v 50. minutě znovu do vedení. Svou druhou trefu v zápase zapsal David Volf. Ani po této trefě domácí nezpomalovali a hosty z Brna moc k ničemu nepouštěli. MUNI zkoušela v samotném závěru hru v šesti, ale místo srovnání přišlo definitivní potvrzení postupu Karlovky, do prázdné branky totiž pálil Kryštof Kovařík.

V brněnské brance čaroval Holub, který z 65 střel pustil za svá záda kotouč čtyřikrát a jeho úspěšnost zásahů se vyšplhala téměř na 94 %. Na vítězství to však oslabené MUNI nestačilo. Za domácí celek zazářil Jindra, pražský útočník se díky pěti asistencím vyšvihl do čela kanadského bodování vyřazovací části.

UK Hockey Prague – HC MUNI 5:3

Semifinálové duely Univerzitní ligy jsou na programu již v příštím týdnu. První zápasy se odehrají ve středu, Engineers doma vyzvou Karlovku a Akademici se popasují s budějovickými Black Dogs.