Portugalští ragbisté měli na MS blízko k historické výhře. Irové zdolali obhájce titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Portugalští ragbisté měli na MS blízko k historické výhře. Irové zdolali obhájce titulu
Aktualizováno
Dramatické utkání mezi Gruzií a Portugalskem skončilo 18:18.
Dramatické utkání mezi Gruzií a Portugalskem skončilo 18:18.Reuters
Portugalští ragbisté měli blízko k premiérovému vítězství na mistrovství světa, přestože s Gruzií prohrávali už 0:13. Dramatické utkání skupiny C v Toulouse skončilo remízou 18:18. Irové potvrdili pozici prvního týmu světového žebříčku a v utkání skupiny B v Paříži porazili 13:8 obhájce titulu z Jihoafrické republiky. Celkově vyhráli 16. zápas za sebou.

Gruzie –⁠ Portugalsko 18:18

Portugalcům se povedlo otočit v druhém poločase skóre na 18:13. V 79. minutě položil Tengiz Zamtaradze druhou gruzínskou pětku, následný kop ale Luka Matkava neproměnil. Poslednímu týmu tabulky se naskytla příležitost rozhodnout v poslední minutě, jenž Nuno Sousa Guedes z trestného kopu minul.

Portugalci poprvé položili v zápase mistrovství světa dvě pětky, ale ani na šestý pokus nevyhráli. Při předchozím startu na šampionátu v roce 2007 utrpěli čtyři porážky se skóre 38:209.

JAR –⁠ Irsko 8:13

Irové za vítězstvím, kterým si prakticky zajistili první místo ve skupině, vykročili ve 33. minutě pětkou Macka Hansena, který dokázal proti Jihoafrické republice skórovat jako první na probíhajícím šampionátu.

Obhájci titulu poté doplatili na špatné kopy, když ve druhém poločase neproměnili tři trestné kopy a jeden po pětce Cheslina Kolbeho. Jihoafričané našli na mistrovství světa přemožitele po osmi vítězných zápasech.

Výsledky mistrovství světa