Ragbisté Francie na MS překvapivě končí, nestačili na JAR. Postup přes Fidži slaví Anglie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ragbisté Francie na MS překvapivě končí, nestačili na JAR. Postup přes Fidži slaví Anglie
Aktualizováno
Tým JAR vyhrál skutečně těsně.
Tým JAR vyhrál skutečně těsně.AFP
Ragbisté Jihoafrické republiky zdolali po vyrovnaném boji ve čtvrtfinále mistrovství světa domácí Francii 29:28 a dál mohou pomýšlet na obhajobu titulu. Do semifinále postoupili i favorizovaní Angličané, kteří přehráli obětavě bojující Fidži 30:24. Těsnou výhru finalistů předchozího šampionátu zařídil až v závěru dvěma úspěšnými kopy kapitán Owen Farrell (32).

Anglie – Fidži 30:24

Už v sobotu si účast v semifinále vybojovali ragbisté Argentiny a Nového Zélandu. Angličané se o postup do finále utkají s vítězem večerního duelu mezi obhájci titulu z Jihoafrické republiky a domácí Francií.

Anglie vedla na vyprodaném Stade Velodrome v Marseille po prvním poločase 21:10 a svůj náskok po přestávce zvýšila až na 24:10. Fidži, které se dostalo na MS do čtvrtfinále teprve podruhé, ale dokázalo díky dvěma pětkám a úspěšným konverzím deset minut před koncem vyrovnat.

Farrell v závěru dvěma úspěšnými kopy překvapení nedopustil. Rekordman v počtu získaných bodů v anglickém národním týmu se postaral celkem o 20 bodů vítězů.

Francie – Jihoafrická republika 28:29

Francouzi sváděli v Paříži před téměř 80.000 fanoušky v nabitém Stade de France s Jihoafričany od úvodních minut intenzivní bitvu. První poločas, v němž oba týmy položily po třech pětkách, vyhráli domácí díky trestnému kopu v závěru 22:19 a po přestávce z dalšího svůj náskok ještě zvýraznili. Springboks ale poté během dvou minut díky pětce, konverzi a trestné brance skóre otočili a ve strhující bitvě v koncovce těsný náskok uhájili.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport