Argentinci zničili na MS v ragby Chile, Fidži otočilo zápas s Gruzií

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Argentinci zničili na MS v ragby Chile, Fidži otočilo zápas s Gruzií
Fidzi vyhrálo 17:12.
Fidzi vyhrálo 17:12.Reuters
Ragbisté Argentiny potvrdili na mistrovství světa roli favorita v jihoamerickém derby a debutující Chile v Nantes porazili 59:5. V tabulce skupiny D se bodově dotáhli na Japonsko, s nímž se v neděli 8. října utkají o druhé postupové místo do play off za již jistým čtvrtfinalistou Anglií.

Argentinci v zápase položili osm pětek. Tu první v desáté minutě útoková spojka Nicolás Sánchez, jenž tak stylově oslavil 100. start za národní tým. "Pumy" vyhrály první poločas 24:0 a na bonusový bod za čtvrtou pětku dosáhly krátce po pauze. Chile se rozloučilo se svým prvním MS bez zisku bodu, jejich jedinou pětku v zápase položil sedm minut před koncem Tomás Dussaillant.

Ve skupině C otočili ragbisté Fidži zápas s Gruzií, která po prvním poločase vedla 9:0, a po výhře 17:12 mají na dosah postup do čtvrtfinále na úkor Austrálie. Tým z Pacifiku se posunul na druhé místo tabulky a výhra v závěrečném duelu proti poslednímu Portugalsku mu zajistí první účast v play off od roku 2007.

Ještě předtím ale budou s Portugalskem hrát v neděli Australané, kteří jsou po porážkách s Fidži a Walesem blízko prvnímu konci v základní skupině v historii MS. Jistotu čtvrtfinále má po třech výhrách Wales.

Výsledky MS v ragby

Ve skupině B rozdrtili ragbisté Skotska i díky čtyřem pětkám Darcyho Grahama 84:0 Rumunsko a udrželi se ve hře o čtvrtfinále. Před posledním kolem mají šanci na postup tři týmy: tabulku vede se 14 body po třech výhrách Irsko před JAR a Skotskem, které mají shodně 10 bodů. Irsko se příští sobotu střetne se Skotskem, soupeřem Jihoafričanů bude tuto neděli Tonga.