Šipkař Sedláček během jednoho dne vyřadil dva mistry světa, včetně Michaela van Gerwena

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šipkař Sedláček během jednoho dne vyřadil dva mistry světa, včetně Michaela van Gerwena

Šipkař Sedláček dokázal vyřadil dva mistry světa.
Šipkař Sedláček dokázal vyřadil dva mistry světa.Profimedia
Český šipkař Karel Sedláček (45) odehrál v německém Hildesheimu jeden z nejlepších turnajů své kariéry. Na klání s označením Players Championship 10 dokázal porazil dva mistry světa – Michaela van Gerwena (35) a Raymonda van Barnevelda (57) a nakonec skončil mezi šestnácti nejlepšími.

Po pondělním klání série Players Championship 9, kde Sedláček vypadl už v prvním kole s Angličanem Adamem Warnerem, čekal na českého šipkaře velmi těžký los. Už v prvním kole se utkal s nizozemským suverénem a trojnásobným mistrem světa Michaelem van Gerwenem

Sedláčkovi ale souboj s favorizovaným Holaňďanem sedl a nakonec i díky relativně vysokému průměru 99,7 Van Gerwena porazil 6:5 na legy, když ten rozhodující získal při podání soupeře.

Druhé kolo proti Skotovi Cameronovi Menziesovi probíhalo velmi podobně. Sedláček držel se svým soupeřem krok zejména díky bravurnímu zavírání a opět triumfoval v posledním legu při servisu rivala.

Třetí zápas svedl český šipkař s dalším velkou personou. Po vyřazení Van Gerwena tentokrát musel hrát proti Raymondovi van Barnevedlovi, který ve své kariéře získal vedle prestižního titulu organizace PDC také čtyři trofeje mistra světa konkurenční organizace BDO. Sedláček však těžil z nabyté pohody, v pátém legu zaznamenal průměr 136,64 a do té doby velmi dobře hrajícího Barnevelda porazil jistě 6:3.

Osmifinále s Angličanem Scottem Williamsem rozehrál Sedláček velmi dobře, získal brejk, držel si vedení 4:2 a 5:3 na legy, jenže následné tři legy už pro sebe získal semifinalista posledního světového šampionátu. Williams hrál pod tlakem, zavíral na 25 a kdyby nedal, měl Sedláček připraveno na zavření 40. Jenže koncovku zrzavý Angličan zvládl.

Přesto bylo Sedláčkovo úterní vstoupení v Hildesheimu jedno z nejpůsobivějších na celém turnaji a jedno z jeho nejlepších v kariéře.