Skeletonistka Fernstädtová dojela v Siguldě na 10. místě, Světový pohár ovládla Hermannová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Skeletonistka Fernstädtová dojela v Siguldě na 10. místě, Světový pohár ovládla Hermannová
Fernstädtová zakončila Světový pohár ve skeletonu desátým místem.
Fernstädtová zakončila Světový pohár ve skeletonu desátým místem. Instagram @annafernstaedt
Anna Fernstädtová (26) zakončila Světový pohár v jízdě na skeletonu desátým místem v Siguldě a v seriálu skončila sedmá. Celkovou vítězkou se podruhé po roce 2016 stala Němka Tina Hermannová (30), jež si v posledním závodě připsala čtvrtý triumf v sezoně.

Fernstädtová v konkurenci 17 závodnic vybojovala v tomto ročníku páté umístění v desítce, nejlepší výsledek zaznamenala hned v prvním závodě ve Whistleru, kde skončila čtvrtá. V Lotyšsku v součtu dvou jízd ztratila na Hermannovou 81 setin a byla poslední, kdo za čtyřnásobnou mistryní světa nezaostal o více než sekundu.

"Měla jsem o dost lepší starty než loni a končila jsem tady s dvěma jízdami, s kterými mohu být spokojená. V té první jsem měla jednu chybu, druhá byla fakt dobrá," pochvalovala si v nahrávce pro média Fernstädtová, jež ve druhé jízdě zajela osmý čas a byla v ní jen o pět setin pomalejší než Hermannová.

Celkovým sedmým místem trojnásobná juniorská mistryně světa výrazně vylepšila šestnáctou pozici z minulé sezony. Jejím maximem je pátá příčka z ročníku 2020/21.

"Byla to vlastně první (celá) sezona s cukrovkou," konstatovala česká závodnice, jíž nemoc diagnostikovali před loňskými olympijskými hrami. Novinkou v sezoně byl pro ni také lehčí skeleton. "Všechno jsem se učila znovu, řízení nebylo úplně tak jednoduché, jak jsem si to představovala. A i s cukrovkou byly problémy, až jsem si říkala, že to je těžší, než jsem čekala. Myslím, že můžu být šťastná, že jsem to všechno tento rok zvládla a odjela devět závodů, a sedmé místo celkově je docela v pohodě," řekla Fernstädtová.

Hermannová udržela vedení před obhájkyní celkového prvenství Kimberley Bosovou z Nizozemska. Mezi muži ovládl seriál premiérově olympijský vítěz Christopher Grotheer rovněž z Německa.