Jeden z mých nejhorších výkonů na grandslamech. Jannik mě naprosto přehrál, uznal Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden z mých nejhorších výkonů na grandslamech. Jannik mě naprosto přehrál, uznal Djokovič

Novak Djokovič uznal, že byl soupeř jasně lepší.
Novak Djokovič uznal, že byl soupeř jasně lepší.AFP
První hráč světa Novak Djokovič (36) byl po vyřazení v semifinále tenisového Australian Open v šoku. Svůj výkon proti Janniku Sinnerovi (22) z Itálie, kterému podlehl 1:6, 2:6, 7:6 a 3:6, označil Srb za jeden z nejhorších na grandslamech v kariéře.

"Naprosto mě přehrál," řekl šestatřicetiletý Djokovič na adresu dvaadvacetiletého Sinnera. "Byl jsem v šoku, jak špatně jsem hrál. V prvních dvou setech mi nevyšlo skoro nic. Byl to jeden z mých nejhorších výkonů na grandslamu," dodal.

"Ale abych byl upřímný, tak jsem se tady od začátku na kurtech necítil moc dobře. A k maximálnímu výkonu, na který mám, jsem se ani jednou nepřiblížil. Někdo řekne, že semifinále je dobrý výsledek, ale já mám vyšší cíle," prohlásil vítěz rekordních 24 grandslamů.

Djokovič v Melbourne získal deset titulů a vyhrál tam 94 ze 103 zápasů. Sinner mu na Australian Open připravil první porážku od roku 2018 po sérii 33 vítězství. "Jednou to skončit muselo," řekl srbský tenista.

"A i když jsem nehrál dobře, tak jsem do toho alespoň dal úplně všechno," uvedl Djokovič. Odmítl, že by v zápase s mladším soupeřem hrál rozhodující roli věk. "To, že jsem nepředvedl standardní výkon, nemusí hned znamenat, že přišel začátek konce," prohlásil.

Djokovič – Sinner 1:6, 2:6, 7:6, 3:6