Brenda Fruhvirtová neprohrála ani 15. finále. Trofej si odváží také z mexické Guadalajary

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brenda Fruhvirtová neprohrála ani 15. finále. Trofej si odváží také z mexické Guadalajary

Skvostná finálová bilance Brendy Fruhvirtové: 15 zápasů, 15 vítězství.
Skvostná finálová bilance Brendy Fruhvirtové: 15 zápasů, 15 vítězství. Profimedia
Brenda Fruhvirtová (16) vyhrála v závěru sezony šest ze sedmi turnajů ITF. V posledních 10 zápasech neztratila ani set, na cestě za trofejí z podniku s dotací 40 tisíc dolarů v mexické Guadalajaře povolila soupeřkám dohromady pouhých 12 gamů a stále nepoznala hořkost finálové porážky. V boji o 15. titul česká teenagerka nedala šanci Ukrajince Valeriji Strachovové (28), zvítězila 6:1, 6:3 a vyhrála 33. ze 34 posledních duelů na okruhu ITF.

Brenda Fruhvirtová loni ovládla osm antukových podniků ITF W25 a letos už sbírá zkušenosti i na větších turnajích. Dokonce prošla kvalifikací Australian Open a Roland Garros, jen při premiéře na US Open utrpěla nečekaný debakl hned v prvním kole. Vzhledem k věku má ale stále omezený počet startů na hlavním okruhu WTA a tak dál ničí soupeřky na turnajích ITF, které už dlouho neodpovídají kvalitě její hry.

Od začátku srpna absolvovala sedm antukových akcí ITF se zápasovou bilancí 33:1. Po triumfech v německém Hechingenu (ITF W60), Lipsku (ITF W25), nizozemském Oldenzaalu (ITF W40), italské Santa Margarita di Pula (ITF W25) a řeckém Heraklionu (ITF W40) si pro trofej pro vítězku došla také na podniku ITF W40 v mexické Guadalajaře.

B. Fruhvirtová – Strachovová 6:1, 6:3

Šestnáctiletá Češka v pěti duelech stejně jako před dvěma týdny v Řecku neztratila ani set, pěti soupeřkám dovolila získat celkem pouhých 12 her. V sobotním finále nedala šanci o 12 let starší Ukrajince Valerii Strachovové, kterou přehrála 6:1, 6:3.

Fruhvirtová znovu potvrdila, že zápasy o trofej jsou její parketa. Zvládla úspěšně všech 15 soubojů a ztratila při tom pouhé dva sety. Letos triumfovala posedmé, na začátku sezony v indickém Bengalúru (ITF W40) získala zatím také jediný titul mimo antuku.

Ve světovém žebříčku by se měla posunout na 109. místo a o 10 příček vylepšit své kariérní maximum.

Výsledky turnaje ITF W40 v Guadalajaře