Tennis Tracker: Ósakaové nesedla antuka ani v Madridu, Valentová letos poprvé prohrála

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Ósakaové nesedla antuka ani v Madridu, Valentová letos poprvé prohrála
Ósakaová čeká na vítěznou sérii na antuce od French Open 2019.
Ósakaová čeká na vítěznou sérii na antuce od French Open 2019.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 25. dubna?

Hlavní události

16:16Naomi Ósakaová si v Madridu připsala své premiérové antukové vítězství po dvou letech, ale na první vítěznou sérii na nejpomalejším povrchu od French Open 2019 nedosáhla. Bývalá světová jednička vracející se po mateřské pauze podlehla ve druhém kole 2:6, 6:4, 5:7 trápící se Ljudmile Samsonovové. Ruska, jež vylepšila letošní bilanci na 5:9, se o osmifinále popere s Madison Keysovou (H2H 1:2).

Sestřih utkání Blanch – Nadal

Rafael Nadal nejlepším možným způsobem odstartoval své poslední vystoupení na domácím podniku série Masters v Madridu. Pětinásobný šampion, který nejspíše absolvuje svou poslední sezonu v kariéře, deklasoval 6:1, 6:0 nezkušeného teenagera Darwina Blanche. Ve druhém kole se antukový král pokusí oplatit porážku Alexovi de Minaurovi (H2H 3:2), s nímž ve stejné fázi prohrál před týdnem v Barceloně. Více informací najdete v článku.

Nadal ztratil v úvodním zápase v Madridu jen jeden game.
Livesport

12:02Tereza Valentová našla v letošní sezoně svou první přemožitelku, 21 zápasů neporažená 17letá Češka podlehla ve čtvrtfinále na podniku W50 v Gruzii 2:6, 6:2, 5:7 hráčce šesté stovky žebříčku Evialině Laskevičové a potvrdila slabší formu na tomto turnaji.

Sestřih utkání Macháč – Ruusuvuori

Tomáš Macháč uspěl i ve čtvrtém utkání prvního kola na podnicích série Masters, v Madridu začal vítězstvím 6:4, 1:6, 6:2 nad Emilem Ruusuvuorim. Ve svém debutu v Caja Mágica bude pokračovat soubojem s nasazenou čtrnáctkou Benem Sheltonem (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Macháč zvládl vstup do Masters v Madridu.
Livesport

Další zprávy

20:38Iga Šwiateková už téměř tři roky nezaváhala v úvodních zápasech na klasických turnajích a nic se na tom nemění ani v tomto týdnu v Madridu. Světová jednička a loňská finalistka si na španělské tisícovce poradila 6:1, 6:4 s Xiyu Wang a o postup do osmifinále i při třetím startu v tomto dějišti se popere se Soranou Cirsteaovou (H2H 3:0). Více informací najdete v článku.

20:33Sloane Stephensová zvládla i sedmý letošní zápas na antukových dvorcích a v Madridu dál navazuje na triumf z Rouenu. Grandslamová šampionka a bývalá světová trojka přehrála ve druhém kole 3:6, 6:3, 6:1 Elise Mertensovou a o osmifinále bude bojovat s Mariou Sakkariovou (H2H 0:1).

20:26Ons Jabeurová neproměnila ve druhé sadě mečbol na vlastním servisu, ale nakonec Annu Karolínu Schmiedlovou v Madridu přetlačila 6:4, 5:7, 6:3. Trápící se Tunisanka zapsala svou teprve čtvrtou letošní výhru a v tomto dějišti je v dohraných zápasech stále neporažena a protáhla svou neporazitelnost na sedm utkání. Předloňská šampionka se ve třetím kole utká s Leylah Fernandezovou, či Anastasií Potapovovou.

19:46Jiří Lehečka začne na Masters v Madridu proti Hamadovi Medjedovičovi (H2H 0:1), kterému může oplatit porážku z konce loňské sezony z Astany. Srbský kvalifikant letos odehrál zatím jen sedm zápasů a v Madridu zapsal už tři výhry, v úvodním kole hlavní soutěže porazil 4:6, 7:5, 6:4 Aleksandara Kovacevice.

19:21Barbora Krejčíková s Laurou Siegemundovou suverénně vstoupily do deblové soutěže na tisícovce v Madridu. Nasazené šestky v prvním kole deklasovaly dvakrát 6:1 Jessicu Bouzasovou a Victorii Jiménezovou Kasintsevovou.

17:23Coco Gauffová zahájila antukové jaro ve Stuttgartu a neprezentovala se přesvědčivou formou. V Madridu ovšem začala demolicí Arantxy Rusové, přemožitelce Brendy Fruhvirtové nepovolila jediný game a za necelou hodinu jí uštědřila výprask 6:0, 6:0. Na osmifinálovou účast a zároveň vyrovnání svého maxima v tomto dějišti bude útočit proti Dajaně Jastremské (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

17:05Jakub Menšík odehrál při svém debutu na Masters v Madridu svůj první zápas po více než měsíční pauze. Osmnáctiletý Čech zdolal 6:4, 7:6 Yannicka Hanfmanna a i na svém osmém letošním turnaji zvládl úvodní duel. O vylepšení svého maxima na prestižních tisícovkách bude usilovat proti nasazené devítce Grigorovi Dimitrovovi (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

16:41Markéta Vondroušová úspěšně zahájila své působení na tisícovce v Madridu. S Britkou Katie Boulterovou v prvním kole deblové soutěže porazily 7:6, 6:0 japonské duo Eri Hozumiová, Makoto Ninomijaová.

15:22 – Závěrečný turnaj Poháru Billie Jean Kingové se od letoška bude místo ve skupinách hrát od začátku vyřazovacím systémem. Nově se také prodlouží na devět dnů. Informovala o tom Mezinárodní tenisová federace (ITF).

14:34 – Richard Gasquet odehrál v Madridu proti Lorenzovi Sonegovi svůj 1000. zápas na okruhu ATP a stal se teprve 18. hráčem v historii, který na tento milník dosáhl. Své 605. vítězství si však nepřipsal a s Italem prohrál 2:6, 5:7. Francouzský veterán se do nedávné doby pyšnil i nevídanou sérií 956 týdnů v řadě v TOP 100. Sonego ve druhém kole vyzve nasazenou jedničku a krajana Jannika Sinnera (H2H 0:4).

14:11 – Na pozici prezidenta Českého tenisového svazu bude v průběhu červnové mimořádné valné hromady kandidovat JUDr. Jakub Kotrba, místopředseda představenstva a ředitel klubu TK Sparta Praha. ČTS má v současné době po zatčení Iva Kaderky provizorní vedení. Valná hromada se bude konat 7. června.

13:21Elina Svitolinová skončila v Madridu hned po prvním zápase, nasazená šestnáctka v něm nestačila 3:6, 5:7 na domácí Saru Sorribesovou. Španělská kamarádka a deblová parťačka Marie Bouzkové si o osmifinále zahraje s Viktorií Azarenkovou (H2H 0:0).

12:40Maria Sakkariová suverénně odstartovala obhajobu loňské semifinálové účasti v Madridu. Světová šestka potvrdila výbornou formu po změně trenéra a v úvodním zápase přehrála 6:3, 6:2 Donnu Vekičovou, s níž upravila vzájemnou bilanci na 4:6. Její soupeřkou ve třetím kole bude Elise Mertensová, nebo Sloane Stephensová.

10:15 – Sedmatřicetiletý veterán Rafael Nadal se podvacáté a podle svých slov naposledy představí na turnaji v Madridu, který v minulosti pětkrát vyhrál. Jeho soupeřem bude ve čtvrtek teprve 16letý Američan Darwin Blanch, který od organizátorů dostal divokou kartu i díky tomu, že žije ve Španělsku. "Jsem opravdu nadšený a samozřejmě trochu nervózní. Ale jsem opravdu rád, že hraji proti Rafovi. Chci si užít si každý okamžik," sdělil mladík po vylosování. Pro levorukého Blanche to bude druhé vystoupení na turnaji ATP Masters 1000 v rozmezí pěti týdnů. Debutoval také na divokou kartu proti Tomáši Macháčovi na březnovém Miami Open, kde uhrál šest gamů.