Sainz si po nehodě rozmyslel transport vrtulníkem, pak z Dakaru odstoupil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sainz si po nehodě rozmyslel transport vrtulníkem, pak z Dakaru odstoupil

Aktualizováno
Sainz si po nehodě rozmyslel transport vrtulníkem, pak z Dakaru odstoupil
Sainz si po nehodě rozmyslel transport vrtulníkem, pak z Dakaru odstoupilAFP
V deváté etapě Rallye Dakar potkala trojnásobného vítěze v kategorii automobilů Španěla Carlose Sainze (60) další těžká nehoda. Dvojnásobný mistr světa v rallye se asi šest kilometrů po startu se svým audi převrátil po skoku z písečné duny na střechu. Snahu o pokračování v soutěži nakonec trojnásobný vítěz závodu vzdal.

Sainz i jeho spolujezdec Lucas Cruz vystoupili z vozu bez zranění. Přesto zamířili do nemocnice v Rijádu na vyšetření. Podle pořadatele si však španělský jezdec během cesty vyžádal u pilota návrat k poničenému automobilu, aby zkusil pokračovat. Nakonec ale musel vzdát a odstoupit.

Jak uvedli organizátoři, pokračovat mu znemožnily mimo jiné přetrvávající bolesti na pravé straně hrudníku. Sám Sainz zmínil i stav vozu po havárii. "Bohužel při dnešní nehodě došlo k vážnému poškození vozu a nelze jej opravit. S velkou lítostí musíme Dakar opustit. Ale důležité je, že se nic vážného nestalo," napsal Sainz na Twitteru.

Španělský veterán vyhrál první etapu letošního ročníku a soutěž vedl ještě po druhém dnu. Pak ale nabral ztrátu a v šesté etapě měl navíc nehodu, po které se propadl pořadím ještě více. V nedělní etapě dojel opět první, ale kvůli penalizaci o vítězství přišel.

Po pondělním volnu patřilo Sainzovi v celkovém pořadí až 100. místo se ztrátou přes 29 hodin na vedoucího obhájce prvenství Násira Attíju z Kataru. Tovární tým Audi přišel už dříve o francouzskou hvězdu Stéphanea Peterhansela, čtrnáctinásobný vítěz Dakaru skončil v soutěži po havárii v šesté etapě.

Pořadí automobilů na Rallye Dakaru