Ulice Denveru zavalily davy fanoušků. Colorado slavilo po 21 letech se Stanley Cupem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ulice Denveru zavalily davy fanoušků. Colorado slavilo po 21 letech se Stanley Cupem

Do ulic Denveru vyrazilo zhruba půl milionu fanoušků Avalanche
Do ulic Denveru vyrazilo zhruba půl milionu fanoušků AvalancheProfimedia
Po 21 letech si ve čtvrtek hokejisté Colorada užili s fanoušky v ulicích Denveru oslavnou jízdu městem. Stanley Cup jim ukazovali z hasičských vozů při cestě do čtvrti Civic Center, podle místních deníků se do ulic vypravilo až půl milionu lidí. Mezi slavícími hráči byl i brankář Pavel Francouz (32).

"Užíváme si to moc, dyť takové věci se nestávají moc často," citovala agentura AP kanadského útočníka Nazema Kadriho. S hokejisty byly na střeše vozů i rodiny, kamera zachytila Francouzovu ležící dceru přikrytou jeho dresem.

Velký aplaus sklidil kapitán Gabriel Landeskog, když na pódiu před davem v parku před denverskou radnicí svlékl dres, přehodil přes sebe vlajku rodného Švédska a pozvedl pohár. Načež spustil proslov.

Francouz bude mít stejně jako jeho spoluhráči šanci užít si v létě 24 hodin s pohárem doma. Přestože ještě neměl čas oslavu naplánovat, zřejmě se uskuteční v rodné Plzni.

Hokejisté Avalanche vybojovali Stanley Cup v neděli po čtvrté výhře nad Tampou Bay, které tím zabránili v dokonání zlatého hattricku.