Úvodní tréninky na Velkou cenu Singapuru F1 zvládli nejlépe Hamilton se Sainzem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úvodní tréninky na Velkou cenu Singapuru F1 zvládli nejlépe Hamilton se Sainzem

Lewis Hamilton ovládl úvodní trénink.
Lewis Hamilton ovládl úvodní trénink.Profimedia
Úvodní tréninky na Velkou cenu Singapuru vozů formule 1 ovládli Lewis Hamilton (37) z Mercedesu a Carlos Sainz (28) z Ferrari. Sedminásobný mistr světa Hamilton vyhrál v Marina Bay první jízdu, Španěl byl nejrychlejší ve druhé části. Úřadující mistr světa Max Verstappen (25) z Red Bullu, který může o víkendu slavit v předstihu druhý titul, obsadil druhé a čtvrté místo.

Hamilton chce zaútočit v Singapuru na první triumf v sezoně. "Stříbrné šípy" v úvodu roku po změně technických pravidel ztrácely, postupně ale začínají držet s nejrychlejšími tempo. Britský pilot dosud nikdy nezakončil sezonu bez vítězství. Letos byl nejlépe dvakrát druhý. Ve druhém tréninku skončil Hamilton pátý.

Verstappen řešil v den 25. narozenin potíže. Do druhého tréninku vyjel se zpožděním a po třech kolech zajel zpět k mechanikům. Na trať se vrátil až v závěru. Na vítězného Sainze ztratil 0,339 sekundy.

Pilot Red Bullu má v Singapuru první možnost oslavit zisk titulu. Potřebuje získat o 22 bodů více než Leclerc a o 13 bodů více než Pérez. Ve hře o titul zůstávají matematicky ještě George Russell z Mercedesu a Sainz. Jejich šance je ale jen teoretická.

Problémy měli také jezdci týmu Alpha Tauri. Júki Cunoda druhý trénink nedokončil kvůli poruše palivového systému. U Pierra Gaslyho museli mechanici hasit plameny v krytu motoru.

Velká cena Singapuru se vrací do kalendáře MS po tříleté pauze způsobené pandemií koronaviru. Naposledy zde triumfoval Sebastian Vettel, který ještě závodil v barvách Ferrari.

Program pokračuje sobotním třetím tréninkem a poté kvalifikací od 15:00 našeho času. Závod odstartuje o den později ve 14:00.

Výsledky úvodního tréninku v Singapuru