Verstappen před Velkou cenou Singapuru: Titul? Vyjde to spíš v Japonsku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen před Velkou cenou Singapuru: Titul? Vyjde to spíš v Japonsku

Verstappen před Velkou cenou Singapuru: Titul? Vyjde to spíš v Japonsku
Verstappen před Velkou cenou Singapuru: Titul? Vyjde to spíš v JaponskuProfimedia
Max Verstappen (25) se nechal slyšet, že k obhajobě titulu ve formuli 1, jehož může dosáhnout už v nedělním závodě Velké ceny Singapuru, bude potřebovat dávku štěstí. Podle Nizozemce ze stáje Red Bull se reálnější jeví varianta, že se šampionem stane až příští týden v Japonsku. A vlastně by to i uvítal.

Verstappen, který v pátek slaví pětadvacetiny, má v průběžném pořadí mistrovství světa náskok 116 bodů před rivalem z Ferrari Charlesem Leclercem a 125 bodů před kolegou z týmu Red Bull Sergiem Perezem.

Pokud se mu podaří odjet ze Singapuru s náskokem alespoň 138 bodů na svého nejbližšího soupeře, bude korunován šampionem, protože po nedělní noční podívané v Marina Bay bude zbývat už jen pět závodů.

V Singapuru si však bude muset připsat šesté vítězství v řadě a k tomu potřebuje i souhru dalších výsledků, aby boj o celkové prvenství ukončil nejrychlejší od roku 2002. Tehdy Michael Schumacher získal svůj pátý titul šest závodů před koncem seriálu.

"Potřebuji hodně štěstí, aby se mi to podařilo už tady. Zdá se mi docela nereálné, aby se to stalo, takže o tom moc nepřemýšlím," přiznal Verstappen ve čtvrtek novinářům a naznačil, že zisk titulu v Suzuce by pro něj měl symbolický význam.

Právě tam totiž coby sedmnáctiletý mladík v roce 2014 v pátečním úvodním tréninku debutoval ve formuli 1. A zároveň je VC Japonska domácím závodem dodavatele pohonných jednotek Honda, který se oficiálně stáhl z formule 1, ale nadále montuje a dodává motory pro Red Bull.

"V Suzuce jsem poprvé jel s vozem formule 1, to si budu pamatovat navždy. Samozřejmě se teď těším i na Singapur, ale jsem také velmi natěšený na Japonsko," přiznal úřadující mistr světa.

Průběžné pořadí mistrovství světa formule 1