Znovu bez přemožitele, Odermatt zazářil i ve čtvrtém obřím slalomu v sezoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Znovu bez přemožitele, Odermatt zazářil i ve čtvrtém obřím slalomu v sezoně

Marco Odermatt nemá konkurenci.
Marco Odermatt nemá konkurenci.Profimedia
Švýcarský lyžař Marco Odermatt (26) v Adelbodenu vyhrál i čtvrtý obří slalom v sezoně a upevnil si první místo v průběžném pořadí Světového poháru. Druhým nejlepším součtem časů si pro premiérové pódiové umístění v disciplíně dojel Nor Aleksander Aamodt Kilde (31), třetí byl Chorvat Filip Zubčič (30).

Odermatt ovládl první kolo a ve druhém si vítězství pojistil druhým časem. Před vyznavačem zejména rychlostních disciplín Kildem, jehož dosavadním maximem v obřím slalomu byla dvě čtvrtá místa, vyhrál s náskokem 1,26 sekundy. Zubčič byl o dalších 51 setin pomalejší.

Šestadvacetiletý Odermatt v součtu s minulým ročníkem ovládl už sedm obřích slalomů za sebou. Delší vítěznou sérii než obhájce velkého i malého glóbu zaznamenal v disciplíně jen slavný Švéd Ingemar Stenmark v letech 1978 až 1980 se 14 triumfy.

V Adelbodenu navíc Odermatt triumfoval v obřím slalomu už potřetí za sebou a v počtu vítězství na švýcarské sjezdovce se dotáhl na někdejší rakouskou hvězdu Hermanna Maiera. Rekord patří se čtyřmi výhrami Stenmarkovi.

V průběžném pořadí Světového poháru má Odermatt na kontě 736 bodů a před Rakušanem Marcem Schwarzem, kterému ale kvůli zranění sezona předčasně skončila, má náskok 272 bodů. Třetí Kilde zaostává už o 416.