Krčmář byl ve sprintu SP v Soldier Hollow třicátý, první triumf vybojoval Francouz Perrot

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krčmář byl ve sprintu SP v Soldier Hollow třicátý, první triumf vybojoval Francouz Perrot
Michal Krčmář dojel v USA ve sprintu na 30. místě.
Michal Krčmář dojel v USA ve sprintu na 30. místě.Petr Slavík / Český Biatlon
Čeští biatlonisté skončili i v šestém sprintu sezony Světového poháru mimo první dvacítku. Nejlepší z nich Michal Krčmář (33) byl v americkém Soldier Hollow třicátý. První triumf v seriálu vybojoval po bezchybné střelbě Francouz Éric Perrot, který porazil o necelé čtyři vteřiny krajana Émiliena Jacquelina. Třetí skončil nečekaně Nor Johan-Olav Botn.

Vedle Krčmáře, který musel na jedno trestné kolo, bodoval také dvakrát chybující Jakub Štvrtecký na 33. příčce. Do stíhacího závodu se dostal ještě šedesátý Vítězslav Hornig.

Krčmář od začátku běžecky ztrácel. Po střelbě vleže musel na jedno trestné kolo. Rodák z Vrchlabí si polepšil až po čisté "stojce". Na vítězného Perrota ztratil přes minutu a půl.

"Jsem rozčarovaný. Nebudu tu dělat velké soudy, ale každý kdo sleduje biatlon a podívá se na běžecké časy, tak asi bude vědět, kde byl problém. Štve mě to. Včera jsem odjel fantastický závod a dnes jsem se necítil o nic hůře. Musí se ale sejít vše a dnes se to nesešlo," řekl České televizi Krčmář.

Hlavní příčinu viděl ve výběru lyží. "Nehledal bych příčinu v máze, ale ve výběru lyží. Když se podíváme na Kubův běžecký čas, tak to není špatné. Ten můj odstup není normální, standardní, ani takový, na jaký bych se cítil," doplnil Krčmář.

Štvrtecký odstartoval z českých reprezentantů jako první s číslem 27. Po běžecky nadějném úvodním kole byl stoprocentní při střelbě vleže. Vestoje ale minul třetí a čtvrtý terč a po dvou trestných kolech klesl. "Na trati to bylo velice těžké. V půlce druhého kola jsem toho měl už dost. Ta stojka byla prostě hrozná. Už jsem byl bez síly a lovil jsem to," podotkl Štvrtecký.

Dvaadvacetiletý Perrot vyhrál ve Světovém poháru poprvé. Dosud byl nejlépe třetí v loňském závodě s hromadným startem v Östersundu. Na stupně vítězů ho doprovodil Jacquelin, který skončil druhý i se dvěma trestnými koly. Francouzi byli v individuálních závodech Světového poháru na stupních vítězů poprvé v sezoně.

Třetí skončil nečekaně se startovním číslem 98 Botn, který odsunul po stoprocentní střelbě krajana Sturlu Holma Laegreida. Neuspěl lídr Světového poháru Nor Johannes Thingnes Bö, který byl po čtyřech trestných kolech sedmnáctý. Jeho bratr Tarjei obsadil sedmé místo a udržel se v čele průběžného pořadí disciplíny.

Světový pohár v Soldier Hollow zakončí v neděli stíhací závody.

Soldier Hollow: Sprint muži