Zimní sporty ONLINE: Shiffrinová získala další malý glóbus. Koudelka znovu na bodech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zimní sporty ONLINE: Shiffrinová získala další malý glóbus. Koudelka znovu na bodech
Aktualizováno
Roman Koudelka vybojoval ve druhém závodu Světového poháru v Oslu 18. místo
Roman Koudelka vybojoval ve druhém závodu Světového poháru v Oslu 18. místo Profimedia
Sezona nabitá boji na sněhu a ledu je v plném proudu. O body a medaile usilují běžci na lyžích, sjezdaři, biatlonisté, skokani, sdruženáři, snowboardisté, rychlobruslaři, bobisté a mnozí další. Díky online přenosu na Livesport Zprávách budete mít informace ze zimních sportů na jednom místě a pěkně začerstva.

Neděle 10. března

20:14 – Čeští biatlonisté ve stíhacím závodě v Soldier Hollow propadli, od 49. do 51. místa se seřadili Jakub Štvrtecký, Vítězslav Hornig a osmkrát chybující Michal Krčmář. Třetí vítěznou stíhačku v sezoně slavil po startu ze 17. místa lídr Světového poháru Johannes Thingnes Bö.

17:37 – Markéta Davidová byla devátá ve stíhacím závodě SP v Soldier Hollow a vyrovnala svůj nejlepší výsledek v sezoně. Česká biatlonistka si oproti startu polepšila o dvě místa, o ještě lepší umístění ji připravily dvě chyby na střelnici. Zvítězila Francouzka Lou Jeanmonnotová.

16:51 – Adam Počinek a Ester Ledecká vypadli na snowboardovém SP v Německu v osmifinále paralelního slalomu týmů. Vyhráli Italové Bagozza a Dalmassová.

16:26 – Roman Koudelka vybojoval ve druhém závodě SP v Oslu 18. místo a po sobotní 15. příčce tak znovu bodoval. Z vítězství se podruhé v sezoně radoval domácí Johann Andre Forfang, už podesáté se v aktuálním ročníku musel spokojit s druhým místem Japonec Rjoju Kobajaši. Lídr průběžného pořadí seriálu Stefan Kraft z Rakouska skončil třetí.

15:32 – Norský sdruženář Jarl Magnus Riiber ovládl i druhý víkendový závod SP v Oslu. Suverén posledních let 16. triumfem v sezoně stanovil nový rekord, už sobotní vítězství znamenalo překonání jeho vlastního maxima z ročníku 2019/20. Riiber vybojoval ve 130. závodě v kariéře 73. prvenství, ještě jedno může přidat za týden při finále sezony v Trondheimu. Ve třetím závodě za sebou a počtvrté v sezoně se umístil v bodované čtyřicítce český reprezentant Jiří Konvalinka, jenž skončil děvetatřicátý.

15:18 – Roman Koudelka získá body do hodnocení SP i ve druhém závodu v Oslu. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci, která se rovněž započítává do pořadí severské minisérie Raw Air, předvedl v nedělním úvodním kole pokus dlouhý 121,5 metru a před finále figuruje na 24. místě. V sobotu obsadil 15. místo, kterým vyrovnal své druhé nejlepší umístění v sezoně.

14:42 – Mikaela Shiffrinová získala poosmé ve Světovém poháru malý křišťálový glóbus za slalom. Americká hvězda v Aare zvítězila s náskokem 1,24 sekundy před Zrinkou Ljutičovou z Chorvatska, ve Švédsku přitom startovala po šestitýdenní pauze zaviněné zraněním. Martina Dubovská skončila patnáctá, Adriana Jelínková se do cíle úvodního kola nedostala.

13:37 – Nor Johannes Hösflot Klaebo vyhrál ve finiši pětice domácích lyžařů v Oslu závod na 50 km klasicky s hromadným startem. Pětinásobný olympijský vítěz a devítinásobný mistr světa vybojoval jubilejní 80. prvenství ve Světovém poháru a znovu si vylepšil rekordní bilanci. Prestižní maraton na Holmenkollenu přitom ovládl vůbec poprvé, dosud bylo jeho nejlepším výsledkem loňské sedmé místo.

11:30 – Mikaela Shiffrinová vede po prvním kole slalom SP v Aare a je na nejlepší cestě získat v nejtechničtější disciplíně poosmé malý glóbus. Americká hvězda se přitom ve Švédsku na start postavila po šestitýdenní pauze zaviněné zraněním. Česká lyžařka Martina Dubovská je osmnáctá, Adriana Jelínková se do cíle nedostala.

Sobota 9. března

21:40 – České biatlonistky Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová zaznamenaly nejlepší štafetový závod v sezoně, v americkém Soldier Hollow skončily páté. O lepší umístění je připravilo až selhání v závěrečné střelbě a dvě trestná kola Charvátové.

19:50 – Snowboardcrossařka Eva Adamczyková se ve Světovém poháru vrátila na stupně vítězů, necelý týden po pádu ve čtvrtfinále v Sierra Nevadě dojela druhá v Cortině d'Ampezzo. Ve finále nestačila jen na Britku Charlotte Bankesovou, která byla v cíli o 17 setin sekundy dříve.

17:10 – Ester Ledecká proměnila i třetí letošní start na snowboardu ve vítězství. Po dvou lednových triumfech v Pamporovu dnes ve Winterbergu vyhrála paralelní slalom, který byl posledním individuálním závodem tohoto ročníku Světového poháru. Pro trojnásobnou olympijskou šampionku je to na prkně 24. vítězství ve Světovém poháru, k tomu má tři triumfy v seriálu ve sjezdovém lyžování.

16:50 – Roman Koudelka si na Světovém poháru v Oslu skočil pro 15. místo. Po prvním kole závodu severské minisérie Raw Air figuroval na 14. příčce, ve druhém si o místo pohoršil. Z vítězství se radoval lídr průběžného pořadí Světového poháru Stefan Kraft z Rakouska.

16:45 – Devatenáctiletý sdruženář Jiří Konvalinka při čtvrtém individuálním startu v této sezoně Světového poháru potřetí bodoval. V Oslu obsadil 37. místo poté, co ve skokanské části skončil devatenáctý. Jeho nejlepším výsledkem je 28. příčka, kterou vybojoval mimo jiné minulý týden v Lahti.

16:05 – Roman Koudelka postoupil na SP v Oslu do druhého kola. Český skokan na lyžích prvním pokusem zapsal 125 metrů a ve finále bude útočit ze 14. pozice, jeho nejlepším výsledkem v sezoně je deváté místo z Willingenu. Jednapadesátiletý japonský veterán Noriaki Kasai postoupit nezvládl a zatím neposune vlastní rekord nejstaršího bodujícího sportovce v SP. Naposledy v Lahti obsadil ve věku 51 let, osm měsíců a 26 dnů 28. místo.

15:00 – Federica Brignoneová vyhrála obří slalom v Aare a odložila definitivní rozhodnutí o královně disciplíny až na finále SP. Vedoucí žena pořadí Lara Gutová-Behramiová skončila ve Švédsku třetí poté, co se před ni poslední jízdou dne vklínila domácí hvězda Sara Hectorová. K zisku malého glóbu jí chybí pět bodů. Adriana Jelínková v Aare obsadila v prvním kole 33. místo se ztrátou 43 setin na postupovou pozici.

14:05 – Ester Ledecká suverénně vyhrála i třetí kvalifikaci na závod SP ve snowboardingu, do které v této sezoně nastoupila. Po dvou lednových triumfech v Pamporovu, kde posléze ovládla i vyřazovací jízdy, si právo výběru dráhy až do případného finále zajistila i v paralelním slalomu ve Winterbergu.

13:40 – Kateřina Janatová obsadila v závodě SP na 50 km klasicky v Holmenkollenu 19. místo, podruhé na prestižní adrese vyhrála švédská reprezentantka Frida Karlssonová.  Pro českou závodnici, který doběhla do cíle se ztrátou osm a půl minuty, šlo o premiéru nejen na padesátce, ale i na Holmenkollenu, kde v neděli čeká závod na 50 km muže za účasti Michala Nováka s Adamem Fellnerem.

12:15 – Švédka Sara Hectorová vede po prvním kole obří slalom Světového poháru v Aare. Domácí závodnice má náskok 61 setin sekundy před Larou Gutovou-Behramiovou ze Švýcarska, jež je na nejlepší cestě získat s předstihem malý glóbus za celkové prvenství v disciplíně. Češká Adriana Jelínková zajela o téměř pět sekund pomalejší čas než vedoucí žena a mezi třicítku postupujících se nevešla.

Pátek 8. března

00:16 – Markéta Davidová byla jedenáctá ve sprintu SP v Soldier Hollow a zaznamenala v této disciplíně nejlepší výsledek v sezoně, o ještě lepší umístění ji připravily dvě střelecké chyby. Zvítězila Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová, která porazila o 13,4 vteřiny vedoucí ženu seriálu Norku Ingrid Landmark Tandrevoldovou. Třetí skončila další Francouzka Lou Jeanmonnotová. Více informací najdete v článku.

21:52 – Biatlonisté Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký a Vítězslav Hornig byli 11. v závěrečné štafetě Světového poháru v americkém Soldier Hollow, což je pro ně druhý nejhorší výsledek v sezoně. Popáté v ročníku vyhráli Norové, které nezastavila ani tři trestná kola Sturly Holma Laegreida v úvodním úseku. Druzí skončili se ztrátou 26,5 sekundy Italové, třetí doběhli Němci. Více informací najdete v článku.

19:45 – Eva Adamczyková postoupila v Cortině d'Ampezzo z kvalifikace sedmým nejrychlejším časem do sobotního závodu SP ve snowboardcorssu. Mezi muži se do vyřazovacích jízd dostali Radek Houser a Kryštof Choura. Další čeští zástupci v Itálii neuspěli, v kvalifikaci, která byla kvůli špatné předpovědi počasí přesunuta ze soboty, skončili Jan Kubičík a Karolína Hrůšová.

18:05 – Skokan na lyžích Roman Koudelka postoupil do sobotního závodu Světového poháru v Oslu, v kvalifikaci obsadil 38. místo za pokus dlouhý 117,5 metru. Nejdelší skok předvedl Rakušan Daniel Huber (134,5 metru), jenž vyhrál před norskou dvojicí Johann Andre Forfang, Marius Lindvik. V závodě bude opět i japonský veterán Noriaki Kasai, který může znovu posunout vlastní rekord nejstaršího bodujícího sportovce v SP. Naposledy v Lahti obsadil ve věku 51 let, osmi měsíců a 26 dnů 28. místo.