Darmstadt po roce míří zpět do druhé bundesligy. Čvančara se vrátil do základu remízou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Darmstadt po roce míří zpět do druhé bundesligy. Čvančara se vrátil do základu remízou

Aktualizováno
Oba týmy se rozešly bez vstřeleného gólu.
Oba týmy se rozešly bez vstřeleného gólu.AFP
Fotbalisté Darmstadtu prohráli ve 31. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Heidenheimem 0:1, čímž oficiálně stvrdili svůj pád do druhé ligy. Jedinou trefou zápasu o tom v závěru rozhodl rakouský útočník Nikola Dovedan, jenž se prosadil ve druhém duelu v řadě. Mönchengladbach na domácím stadionu remizoval s Unionem Berlín 0:0. V základní sestavě Hříbat poprvé po zranění kotníku nastoupil Tomáš Čvančara (23), který odehrál 66 minut.

Mönchengladbach – Union Berlín 0:0

Stejně jako postavení týmů v tabulce byl i obraz hry od úvodního hvizdu vyrovnaný. V 17. minutě upoutal pozornost kamer Čvančara, ovšem jeho dobře mířené střele scházela potřebná razance. První výraznější šanci zaznamenal ve 25. minutě Kevin Volland, jehož dalekonosnou ránu vytěsnil Moritz Nicolas na břevno.

Krátce před koncem poločasu se po Čvančarově přihrávce ve slibné pozici ocitl Joe Scally, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče. Oba celky tak do kabin odcházely bez vstřelené branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perfofm

Poločasová přestávka prospěla lépe fotbalistům Unionu. V 52. minutě ho mohl poslat do vedení Brenden Aaronson, ale proti jeho dobře mířené střele ještě lépe zasáhl Nicolas. Hned vzápětí neuspěl se svým pokusem ani Lucas Tousart, neboť odražený míč po rohovém kopu napálil těsně vedle soupeřovy brány.

Štěstí nepřálo ani Vollandovi, jenž v 63. minutě napálil tyč už podruhé v zápase. Rozhodnout utkání nedokázal po přihrávce Tausarta ani střídající András Schäfer, který v záklonu netrefil míč ideálně a jeho pokus zamířil vysoko nad bránu.

Mohuč – Kolín n. Rýnem 1:1

Navzdory nedobré střelecké bilanci měli hostující Kolíňané více ze hry. Branku ale ohrožovali hlavně Die Nullfünfer, pokus Nadiema Amiriho ani hlavička Karima Onisiwa si cestu za brankáře Kozlů Marvina Schwabeho ovšem nenašla.

Jako další zahrozil Sepp van den Berg, nizozemský stoper hostující z Liverpoolu ale z bezprostřední blízkosti napálil míč pouze do Schwabeho. Vymodlený gól nakonec pohotově vstřelil Barreiro, jenž do prázdné brány dorazil střelu Onisiwa.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Možnost vyrovnat měl na kopačce Waldschmidt, který po faulu Anthonyho Caciho zahrával pokutový kop. Německý útočník ale šancí pohrdl a balon poslal vedle pravé tyče brány Robina Zentnera. S přibývajícím časem byla na hostujících vidět nervozita a bezradnost, všechny jejich ofenzivní výpady totiž skončily na bezchybné obraně Mohuče vedené Van den Bergem.

Prázdnou bránu měl proti sobě v 86. minutě Mark Uth, místo pohodlného zakončení ale balon poslal přímo do ležícího Zentnera. Mohuči se stala osudnou první minuta nastavení, Zentner ve vápně nešetrně fauloval a hosté kopali už druhou penaltu v zápase. Tentokráte ji Kainz proměnil a svému týmu zařídil alespoň bod za remízu. Po ošklivém faulu ještě v závěru viděl červenou kartu Phillipp Mwene.

Darmstadt – Heidenheim 0:1

Hráči Darmstadtu vstupovali do domácího utkání s vědomím, že pokud nezvítězí, tak definitivně zpečetí sestup do druhé ligy. V předešlém kole ovšem poprvé od října minulého roku alespoň trochu potěšili své fanoušky, když vyhráli na hřišti Kolína. O další triumf se chtěli pokusit proti Heidenheimu, jenž se velmi trápil, o čemž svědčily pouhé dvě výhry v tomto kalendářním roce.

Die Lilien zahrozili poprvé už v páté minutě, kdy Fabian Nürnberger sám ve vápně těsně přestřelil branku Kevina Müllera. Heidenheim se dostal k zakončení až ve 26. minutě poté, co si na centrovaný balon naskočil Patrick Mainka, skvělým zákrokem se však předvedl Marcel Schuhen. V 37. minutě se míč šťastně odrazil k Marvinovi Pieringerovi, ten neváhal a z první jej napálil jen těsně vedle levé tyče.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Jen pár sekund po začátku druhé půle se míč odrazil k osamocenému Timovi Skarkemu a ten pohotově vystřelil na dobře postaveného Kevina Müllera. V 66. minutě předvedl brankář Heidenheimu nádherný zákrok, když z levého horního rohu vytěsnil střelecký pokus Nürnbergera z přímého kopu.

Müllera nedokázal překonat ani Oscar Vilhelmsson, který z úhlu pálil přímo na gólmana hostujícího celku. V nastaveném čase z protiútoku se po přihrávce Christiana Kühlwettera a hrubé chybě jednoho z obránců prosadil střídající Dovedan.

Tabulka Bundesligy