Laimer mění Lipsko za Bayern. Splněný sen, rozplýval se rakouský reprezentant

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Laimer mění Lipsko za Bayern. Splněný sen, rozplýval se rakouský reprezentant

Konrad Laimer hrál poslední roky v Lipsku.
Konrad Laimer hrál poslední roky v Lipsku.Profimedia
Záložník Konrad Laimer (26) přestoupil po konci šestiletého angažmá v Lipsku do Bayernu Mnichov. Do týmu německých šampionů přišel rakouský reprezentant po vypršení smlouvy jako volný hráč a v bavorském velkoklubu podepsal smlouvu do roku 2027.

S Lipskem Laimer dvakrát ovládl Německý pohár. Sobotní úspěšná obhajoba trofeje byla zároveň jeho posledním zápasem v saském celku. Pro Bayern je první posilou poté, co klub propustil výkonného ředitele Olivera Kahna a sportovního ředitele Hasana Salihamidžiče, o jeho příchodu se ale spekulovalo už dříve.

"Je to splněný sen. Bayern je jeden z největších klubů světa. Pro klub a fanoušky jsem připravený odevzdat všechno. Bayern má vždy ty nejvyšší cíle - přesně jako já. Jsem tady na správném místě," uvedl v prohlášení Laimer.

Šestadvacetiletý záložník přišel do klubu, kterému v závěru sezony německé ligy zkomplikoval boj o titul. V předposledním kole přispěl ve vzájemném duelu gólem k výhře Lipska 3:1, po níž klesl Bayern v tabulce na druhé místo o dva body za Dortmund. Borussia ale rozhodující duel nezvládla a Bayern nakonec po výhře v Kolíně nad Rýnem slavil díky lepšímu skóre zisk trofeje.

Další fotbalové přestupy a spekulace