Schick o rozhodující trefě proti Freiburgu: Měl jsem trochu štěstí. Nemohlo se to povést lépe

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Schick o rozhodující trefě proti Freiburgu: Měl jsem trochu štěstí. Nemohlo se to povést lépe
Patrik Schick svou brankou rozhodl o vítězství nad Freiburgem.
Patrik Schick svou brankou rozhodl o vítězství nad Freiburgem.Profimedia
Fotbalový reprezentant Patrik Schick (28) byl v neděli jednou z ústředních postav Leverkusenu při výhře 3:2 ve Freiburgu. Český útočník měl nejprve podíl na gólu krajana Adama Hložka (21) a po změně stran sám rozhodl. Schick po utkání přiznal, že měl při své čtvrté ligové trefě v sezoně trochu štěstí, o to větší ale měl radost z druhé vítězné branky během čtyř dnů.

Schick ve čtvrtek pomohl Leverkusenu k velkému obratu proti Karabachu, když dvěma trefami v nastavení zařídil triumf 3:2 a postup do čtvrtfinále Evropské ligy. V neděli se prosadil znovu a v posledních čtyřech soutěžních utkáních má na kontě stejný počet branek.

"Poslední dva zápasy byly trochu hektické. Za stavu 3:2 se mohlo stát v závěru cokoliv, ale naštěstí jsme to nakonec zvládli. Mám velkou radost, že jsme zase vyhráli," řekl Schick v rozhovoru pro streamovací platformu DAZN.

Skóre otevřela ve druhé minutě ofenzivní hvězda Leverkusenu Florian Wirtz, záhy ale odpověděl Ricu Doan. Ve 40. minutě Hložek dorazil Schickovu střelu a při svém třetím ligovém startu od začátku dal druhý gól v ročníku. V 53. minutě založil Hložek akci, po které Jeremie Frimpong nacentroval na Schicka a ten v těžké pozici usměrnil míč odrazem od dvou tyčí do sítě. V závěru jen snížil Yannik Keitel.

"Jeremie mě skvěle našel před bránou. Upřímně řečeno, měl jsem trochu štěstí. Soustředil jsem se jen na to, abych zasáhl míč, a nakonec se to nemohlo povést lépe," těšilo Schicka.

Cesta ke třetímu gólu Leverkusenu vedla až od brankáře Hrádeckého.
Cesta ke třetímu gólu Leverkusenu vedla až od brankáře Hrádeckého.Opta by Stats Perform / Bayer Leverkusen

Leverkusen stanovil 22. výhrou v ligové sezoně nový klubový rekord, maximum vylepšil i 38. soutěžním utkáním bez prohry. Po 26. kole mají svěřenci Xabiho Alonsa desetibodový náskok na obhájce titul Bayern Mnichov. Na kontě mají 70 bodů, což je pouze o bod méně, než loni stačilo k triumfu bavorskému velkoklubu. Do konce soutěže zbývá osm kol.

Bundesliga se znovu rozběhne za dva týdny po reprezentační pauze. Schick s Hložkem nechybějí v nominaci nového kouče národního týmu Ivana Haška pro březnové přípravné zápasy v Norsku a s Arménií.

Freiburg – Leverkusen 2:3