Ztratili jsme víru. Já to musím změnit, ví po další porážce trenér Tottenhamu Postecoglou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ztratili jsme víru. Já to musím změnit, ví po další porážce trenér Tottenhamu Postecoglou

Ange Postecoglou převzal odpovědnost za prohru Spurs
Ange Postecoglou převzal odpovědnost za prohru SpursAFP
Další derby, další porážka. Tottenham po Arsenalu nestačil ani na Chelsea (0:2) a přidal už třetí ligový duel bez bodu v řadě. Trenér Spurs Ange Postecoglou (58) po nezdaru na Stamford Bridge přiznal, že jeho svěřenci pomalu ztrácejí víru v postup do Ligy mistrů.

Chelsea – Tottenham 2:0

Spurs potřebovali na Stamford Bridge zvítězit, aby se v boji o místo mezi nejlepší čtyřkou přiblížili Aston Ville. Tento scénář se však nenaplnil, naopak tým australského kouče utrpěl třetí ligovou prohru v řadě. O všem důležitém rozhodly přesné zásahy Trevoha Chalobaha a Nicolase Jacksona.

Pátý Tottenham tak na Villans aktuálně ztrácí sedm bodů – do konce sezony mu zbývají odehrát čtyři zápasy, zatímco svěřenci trenéra Unaie Emeryho mají k dobru už jen tři. Postecoglou přiznal, že jeho hráči už nehrají s takovým sebevědomím, jaké je dříve provázelo a jejich naděje na Ligu mistrů se vytrácejí.

"Nebylo to dost dobré a já za to musím převzít zodpovědnost, je to na mně. Já jsem manažer a já jsem ten, kdo je tam staví. Když jsme podali takový výkon jako v prvním poločase, znamenalo to, že se k hráčům nedostal můj vzkaz ," řekl Australan.

Rozhodující byly opět problémy Tottenhamu v defenzivě. "Cítím, že jsme trochu ztratili víru a přesvědčení v náš fotbal, a je na mně, abych to změnil," vysvětlil bývalý kormidelník Celtiku.

"Nešlo o to, že jsme inkasovali první gól, ale o náš přístup k fotbalu. Nebyli jsme ani zdaleka dost dobří. Už nějakou dobu se trochu trápíme, je to součást našeho růstu. Musíme jít na hřiště a předvádět výkony, ale někdy je třeba být pokorný. Dnes jsme byli špatní," řekl po zápase.

Skleslý Postecoglou odpověděl také na otázku, zda je snaha Spurs dostat se do první čtyřky u konce. "Nevím, jak na tyto otázky odpovědět. Dnes jsme byli slabí, jaký má smysl přemýšlet o něčem jiném? Neexistuje žádný mistrovský vzorec. Budeme tvrdě pracovat a ujistíme se, že to zvládneme. Mou povinností je zajistit, abychom příště hráli lépe," uzavřel.

Aktuální postavení Tottenhamu v tabulce Premier League.
Aktuální postavení Tottenhamu v tabulce Premier League.Livesport