Pohárovému střetu gigantů vládla opatrnost, remízové drama vygradovalo v nastavení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pohárovému střetu gigantů vládla opatrnost, remízové drama vygradovalo v nastavení

Romelu Lukaku z Interu v souboji s obráncem Juventusu Bremerem.
Romelu Lukaku z Interu v souboji s obráncem Juventusu Bremerem.AFP
Juventus přišel v nastavení úvodního semifinálového duelu Coppa Italia o vítězství nad Interem, s nímž nakonec remizovali 1:1. Zápas dlouho směřoval k bezbrankové remíze, což ovšem v 83. minutě odmítl vedoucím gólem Juan Cuadrado (34). Závěr střetnutí však nadále kulminoval a větší radost z výsledku nakonec měli hosté, jimž zajistil remízu z pokutového kopu Romelu Lukaku (29).

Juventus – Inter 1:1

Hráči Juventusu chtěli navázat na dobrou formu a hned v úvodu utkání zahrozil Ángel Di María, který z hranice vápna jen těsně minul levou tyč. Povedenou střelu následně na druhé straně předvedl Federico Dimarco, když se odhodlal vyzkoušet pozornost brankáře ranou z přímého kopu.

Mattia Perin si ovšem s projektilem poradil. Hra se poté uklidnila a delší dobu se hrálo bez výrazné příležitosti. Pár minut před přestávkou se k jedné šanci vyšvihl Dušan Vlahovič, ale hlavou zamířil přesně do míst, kde stál Samir Handanovič.

Vybrané statistiky Juventus –⁠ Inter
Vybrané statistiky Juventus –⁠ InterLivesport

Na začátku druhé půle se opět ukázal Vlahovič hlavičkou, tentokrát jen těsně minul břevno. Po něm vyslal na bránu Nerazzurri dělovku Filip Kostič, nicméně také o pár centimetrů minul horní tyč. Nepřesná mířidla ukázal v 64. minutě i na druhé straně Henrich Mchitarjan, jenž si ve vápně dokázal vytvořit prostor ke střele, ale tu poslal nakonec vedle brány. Až v 83. minutě si do vápna naběhl Cuadrado a zamířil přesně.

Zkušený Kolumbijec z malého vápna obstřelil bezmocného Handanoviče. Vedení ovšem Stará dáma neudržela, protože v nastavení jeden z jejích hráčů zahrál rukou ve vápně. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Lukaku, který s klidem vyrovnal, když poslal ránu do protipohybu gólmana.