Hašek se poprvé sešel s kapitánem Součkem a podnikl inspekční cestu do Německa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hašek se poprvé sešel s kapitánem Součkem a podnikl inspekční cestu do Německa
Hašek se poprvé setkal i s kapitánem Součkem.
Hašek se poprvé setkal i s kapitánem Součkem.Profimedia
Ivan Hašek (60) má za sebou první týden od jmenování novým trenérem české fotbalové reprezentace. Zkušený kouč během něj osobně navštívil kapitána mužstva Tomáše Součka (28) a v dalších týdnech plánuje on a asistenti hovořit s dalšími hráči. Hašek se svými novými spolupracovníky také podnikli inspekční cestu do Německa a prohlédli si hotel a tréninkový stadion, kde budou reprezentanti pobývat během letního mistrovství Evropy. Kouč na webu FAČR uvedl, že se chystá i na soustředění do zahraničí za elitními českými kluby Spartou, Slavií a Plzní.

Hašek si setkání se záložníkem West Hamu Součkem pochvaloval. "Osobně jsme se neznali, ale i zvenku jsem Tomáše vnímal jako velkou osobnost, která všechno podřizuje týmovému úspěchu, což se při naší schůzce jasně potvrdilo. Popsali jsme mu naši vizi i změny, které v reprezentaci plánujeme. Na druhou stranu jsme si samozřejmě rádi poslechli i Tomášovy postřehy," uvedl Hašek.

Kontrola kempu v Hamburku

Po svém jmenování před týdnem ve čtvrtek se v pátek sešel s kolegy a rozdělili si úkoly. V neděli a v pondělí se Hašek spolu s jedním z asistentů Jaroslavem Köstlem, vedoucím týmu Michalem Černým, technickým ředitelem FAČR Erichem Brabcem a bezpečnostním manažerem Jakubem Schořem vypravili obhlédnout místa na předměstí Hamburku, kde bude mít český tým kemp během Eura. Reprezentace odehraje v přístavním městě dva ze tří zápasů ve skupině.

"Zástupci asociace odvedli v prosinci výbornou práci, protože Norderstedt na předměstí Hamburku je kvalitní volba. Je skvělé, že platí několik základních věcí. Hráči se na hotelu musejí cítit dobře, což místo splňuje. Budeme bydlet v klidném prostředí, ale zase ne úplně mimo civilizaci. Pokoje jsou útulné a hotel je vybavený prostory pro regeneraci. Hotelový personál má navíc s fotbalovými týmy zkušenosti a je připravený nám ve všem vyjít vstříc," řekl Hašek.

Připomněl, že tréninkové hřiště je 15 minut cesty autobusem. "Na kvalitu trávníku bude na jaře dohlížet i UEFA. V neposlední řadě budeme mít obrovskou výhodu, že před druhým a třetím zápasem nebudeme muset využít takzvaný transfer hotel. Takže se vyhneme cestování a stěhování spousty materiálu, což nám může ušetřit síly," pochvaloval si Hašek, který na lavičce reprezentace nahradil Jaroslava Šilhavého.

Program českých fotbalistů.
Program českých fotbalistů.Livesport

Výprava za Spartou, Slavií a Plzní

Bývalý svazový předseda si už také stihl prohlédnout NH Hotel na pražském Smíchově, kde národní tým bydlí během srazů. Na konci ledna Hašek s Köstlem vyrazí za třemi nejlepšími českými kluby Spartou, Slavií a Plzní na herní kemp v rámci zimní přípravy, který budou mít všechny týmy na Pyrenejském poloostrově.

"Budeme kontaktovat Spartu, Slavii a Plzeň, které bychom rádi navštívili na jejich soustředěních. V neposlední řadě se také na vlastní oči podíváme na jejich přípravné zápasy," řekl Hašek, který už krátce vedl reprezentaci doby dočasný kouč v pěti zápasech v roce 2009.

Obnovená premiéra na lavičce národního mužstva ho čeká 22. března v zápase v Norsku. O čtyři dny později odehraje české mužstvo druhý z přípravných duelů doma s Arménií.

Můj sen je postoupit na MS, řekl Hašek. Za manažera by chtěl Šmicera, Čecha či Poborského