Konec po šesti letech. Čermák opouští Plzeň, jde za Guľou do Dunajské Stredy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec po šesti letech. Čermák opouští Plzeň, jde za Guľou do Dunajské Stredy
Záložník Čermák po šesti letech skončil v Plzni a posílil Dunajskou Stredu.
Záložník Čermák po šesti letech skončil v Plzni a posílil Dunajskou Stredu.dac1904.sk
Záložník Aleš Čermák (28) po šesti letech skončil v Plzni a jako volný hráč odešel do Dunajské Stredy, kterou vede bývalý trenér Viktorie Adrián Guľa (47). Odchovanec Sparty, který jarní část uplynulé sezony strávil na hostování v Bohemians, podepsal s DAC dvouletou smlouvu s opcí na další rok. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Čermák přišel do Plzně v létě 2017 ze Sparty a se Západočechy získal dva tituly. Na jaře hostoval v Ďolíčku, kde ale vinou zranění zasáhl pouze do pěti ligových zápasů a vstřelil dva góly. Bývalý kapitán reprezentace do 21 let v nejvyšší soutěži zaznamenal ve 190 utkáních 33 gólů a 23 asistencí. Působil také v Hradci Králové a Mladé Boleslavi, nyní ho čeká premiérové zahraniční angažmá.

"V osobě Aleše Čermáka k nám přichází fotbalista s bohatými zkušenostmi z kvalitní české ligy i mezinárodních pohárů včetně skupinové fáze Ligy mistrů. V minulosti spolupracoval s trenérem Adrianem Guľou, který dobře zná jeho schopnosti. Jsem přesvědčený, že svou vítěznou mentalitou přispěje k dalšímu zkvalitnění naší ofenzivní fáze," uvedl sportovní ředitel slovenského klubu Jan Van Daele.

Dunajská Streda minulý týden získala z Plzně obránce Filipa Kašu a záložníka Miroslava Káčera, jenž už v DAC rok hostoval. Guľa všechny tři hráče vedl během angažmá ve Viktorii od ledna 2020 do května 2021.

Další fotbalové přestupy a spekulace