Liberec potvrdil příchod trenéra Kováče, s týmem podepsal dlouhodobou smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liberec potvrdil příchod trenéra Kováče, s týmem podepsal dlouhodobou smlouvu

Aktualizováno
Kováč potvrdil, že Liberec uplatnil jeho výstupní klauzuli.
Kováč potvrdil, že Liberec uplatnil jeho výstupní klauzuli.Profimedia
Liberec fotbalový klub potvrdil, že prvoligový A-tým od příští sezony povede trenér Radoslav Kováč (44). Bývalý kapitán Slovanu po konci v Pardubicích podepsal se severočeským klubem blíže nespecifikovanou dlouhodobou smlouvu. Liberečtí o tom informovali na svých internetových stránkách.

Kováč prozradil, že smlouvu se Slovanem uzavřel už před začátkem nadstavby, kdy ještě Pardubice zdaleka neměly jistotu, že v lize zůstanou. "Před nadstavbou se mi těžko spalo. Byl jsem už podepsaný v Liberci a byl jsem snadný terč, ten tlak od vedení byl velký," řekl Kováč.

Ve Slovanu, který v této ligové sezoně obsadil po základní části sedmé místo a pak neuspěl v nadstavbové skupině o Evropu, nahradí na lavičce Luboše Kozla. Do Liberce se vrátí po 10 letech, tehdy tam strávil jednu sezonu ještě jako hráč a dělal mužstvu kapitána.

Nyní si Kováče vyhlédl nový většinový vlastník severočeského klubu Ondřej Kania. Bývalému českému reprezentantovi končila smlouva v Pardubicích až v příštím roce, Slovan ho z ní vykoupil uplatněním výstupní klauzule.

Kováč se ujal pardubického mužstva předloni v září, kdy opustil druholigové Táborsko. V obou sezonách dovedl Východočechy k záchraně, v té první se mu to povedlo v baráži proti Příbrami.

Trenérskou kariéru zahájil jako asistent ve Spartě, pak pracoval jako hlavní kouč v druholigové Opavě. Jako hráč prošel Olomoucí, Spartou, Spartakem Moskva, West Hamem, Basilejí a Libercem. Na kontě má 30 startů a dvě branky za reprezentační A-mužstvo.

Bohemians – Pardubice 0:1