První zásah za Slavii znamenal výhru. Nečekal jsem, že to trefím takhle dobře, řekl Tomič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První zásah za Slavii znamenal výhru. Nečekal jsem, že to trefím takhle dobře, řekl Tomič

Michal Tomič skóroval ve 20. minutě.
Michal Tomič skóroval ve 20. minutě.Profimedia
Slovenský fotbalista Michal Tomič (24) premiérovou brankou za Slavii nasměroval červenobílé ve 13. kole FORTUNA:LIGY k vítězství 2:0 ve vršovickém derby na stadionu Bohemians 1905. Krajní bek či záložník na tiskové konferenci připustil, že ho jeho výstavní rána z 20. minuty zápasu samotného překvapila. Zároveň na dálku poděkoval bývalým spoluhráčům z Mladé Boleslavi, kteří dnes porazili Spartu 3:1 a pomohli Slavii k průběžnému prvnímu místu v tabulce.

Tomič skóroval hned z první větší šance zápasu. Oscar Dorley k němu po rohovém kopu posunul odražený míč a slovenský reprezentant ho přízemním volejem poslal z 25 metrů přesně k tyči. Druhý gól přidal v 67. minutě Mojmír Chytil.

"Střely ze střední vzdálenosti trénujeme, protože to nám v posledních zápasech trochu chybělo. Nečekal jsem, že to trefím až takhle dobře, to říkám na rovinu. Jsem ale rád, že to tam takhle zapadlo," řekl Tomič.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V české lize se trefil potřetí. "Mojí výhodou je, že můžu zakončovat oběma nohama. Pracuji na tom a myslím si, že je to dobrá zbraň i do budoucna," naznačil Tomič, že by se rád střelecky prosazoval i častěji.

Skóroval poprvé od příchodu do Slavie, do které zamířil v únoru ze Slovácka. Jarní část minulé sezony ještě strávil na hostování v Mladé Boleslavi. "Můj plán bylo absolvovat dobrou letní přípravu, přesvědčit trenéra o tom, že na to mám. Jsem rád za každou šanci, ale vždy je tým na prvním místě. Dnes jsme to vybojovali, každý hráč odevzdal maximum pro mužstvo," těšilo rodáka z Myjavy.

O porážce Sparty věděli

Vzpomínky na působení v Boleslavi se mu dnes vrátily díky odpolednímu vítězství Středočechů 3:1 nad dosavadními lídry soutěže a obhájci titulu ze Sparty. Slávisté šli do vršovického derby s vědomím, že v případě triumfu poskočí o bod do čela tabulky před odvěkého rivala.

"O porážce Sparty jsme věděli, sledovali jsme to. Ani jsme necítili tlak, spíš motivaci dostat se na první místo. Chci pogratulovat a poděkovat svým bývalým spoluhráčům do Boleslavi, že nám takhle pomohli, hráli super fotbal," ocenil Tomič.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport

Průběžného vedení v tabulce si cení. "Možná některé naše výsledky v sezoně zatím nebyly tak přesvědčivé, ale snažili jsme se udržet tempo. Dnes nás to vystřelilo na první místo. Chceme pokračovat v dobrých výkonech, bavit lidi fotbalem a poctivými výkony sbírat body i nadále," dodal trojnásobný slovenský reprezentant.