Důležitý krok k titulu, Sparta na Letné díky dvěma gólům Birmančeviče porazila Baník

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Důležitý krok k titulu, Sparta na Letné díky dvěma gólům Birmančeviče porazila Baník

Aktualizováno
Sparta slaví jednu ze vstřelených branek.
Sparta slaví jednu ze vstřelených branek.Profimedia
Fotbalisté Sparty porazili ve třetím kole nadstavbové části FORTUNA:LIGY Baník 2:1. Ostravský celek v utkání nepůsobil špatným dojmem a dlouho domácím komplikoval cestu ke třem bodům. Na úvodní gól Veljka Birmančeviče (26) odpověděl výstavními nůžkami v 54. minutě Michal Frydrych (34) a zadělal na drama. To ale záhy ukončil srbský kanonýr druhou trefou v duelu, když další úspěšnou dorážkou bleskově využil přesilovku po červenou kartou oceněném zákroku Patricka Kpoza (26). Letenští tak mají titul na dosah a oslavit jej mohou už zítra, pokud Slavia zaváhá v souboji proti Plzni.

Sparta – Baník Ostrava 2:1

I přes značné absence začali domácí aktivním fotbalem a rychle získali nad ostravským celkem převahu. Vysoké tempo doplněné kombinací i střelbou ovšem nedokázali přetavit v gól. Nejblíže k němu měl po 10 minutách hry Birmančevič, jenž chytře rozehrál rohový kop, po kterém málem nachytal Jiřího Letáčka.

Ojedinělou příležitost si Baník vypracoval ve 21. minutě, kdy Ewerton vypálil zpoza vápna a s tečí obránce zadělal Peteru Vindahlovi na potíže. Dánský gólman si ale s těžkou střelou poradil. Jeho oponent v protější bráně se vyznamenal proti ráně po povedené souhře Rudých, nicméně na dorážku Birmančeviče neměl nárok. Pražané se tak ve 30. minutě ujali vedení, jež hosté do konce poločasu neohrozili.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vstup do druhé půle ovšem baníkovcům vyšel na jedničku, když v 54. minutě vyrovnali. Míč od rohového praporku doletěl až k Frydrychovi, který utišil domácí fanoušky akrobatickým zakončením. Radost Slezanů však netrvala dlouho, neboť po chvíli obdržel červenou kartu za faul při sparťanském úniku Kpozo. To Rudé nabudilo a okamžitě chybu Ghaňana potrestali.

Několik rychlých střel defenziva soupeře zblokovala, nicméně pokus Angela Preciada proletěl až na levou tyč. Tam se nacházel Birmančevič, jenž z dorážky poslal už podruhé úřadujícího mistra do vedení. Oslabení Ostravané se již na vyrovnání nezmohli.

Tabulka FORTUNA:LIGY

Sparta si tak na Letné poradila s Baníkem i podruhé v rozmezí měsíce a její náskok v čele tabulky narostl na sedm bodů. V příštím kole zavítá 18. května do Mladé Boleslavi, Ostravané pojedou tentýž den do Plzně.

Birmančevičovy statistiky.
Birmančevičovy statistiky.Opta by Stats Perform