Aspas řídil dvěma góly a asistencemi triumf Celty. Vallecano má záchranu na dosah

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Aspas řídil dvěma góly a asistencemi triumf Celty. Vallecano má záchranu na dosah
Aktualizováno
Iago Aspas dal při výhře Celty Vigo nad Las Palmas dva góly a na dva přihrál.
Iago Aspas dal při výhře Celty Vigo nad Las Palmas dva góly a na dva přihrál.Profimedia
Celta Vigo porazila ve 32. kole La Ligy Las Palmas 4:1 a vzdálila se sestupovým pozicím. Utkání pro domácí nezačalo dobře, už v 11. minutě se prosadil Juanma Herzog. Radost ale talentovanému bekovi dlouho neyvdržela, Los Celestes totiž otočili skóre ještě do přestávky. Na bleskovém obratu mezi 37. a 39. minutou měl lví podíl Iago Aspas (36), který první gól svého celku vstřelil a na druhý přihrál. Po změně stran navíc korunoval výborný výkon další brankou i asistencí. Významný krok k záchraně učinilo výhrou 2:1 nad Osasunou i Vallecano. Betis zvítězil ve Valencii 2:1 a předčil ji v přímém souboji o sedmé místo zajišťující kvalifikaci Evropské konferenční ligy.

Celta Vigo – Las Palmas 4:1

V 11. minutě si na rohový kop naskočil Herzog a hlavou poslal míč k levé tyči. V polovině první části si za obranu Las Palmas zaběhl do vápna Carles Pérez, srovnat však nedokázal, protože ranou z voleje zamířil těsně nad bránu. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy hrozily rychlými protiútoky, ovšem ani jeden z nich gól nepřinesl.

Po půlhodině hry se vše diametrálně změnilo. Nejprve Pérez vyslal nízký centr z pravé strany, skákavý míč si našel Aspas, jenž střelou do protipohybu gólmana rozvlnil síť a vyrovnal. Zakrátko se domácí radovali znovu, když právě střelec předchozí branky vyslal do úniku Williota Swedberga, který si s nabízenou situací poradil a otočil skóre.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V úvodu druhé půle mohlo být pro domácí ještě lépe. Óscar Mingueza se řítil sám na Álvara Vallese, který však špičkami prstů vytěsnil jeho střelu mimo. O chvíli později vypálil zpoza šestnáctky Fran Beltrán, ovšem i s tímto projektilem si Valles famózním skokem poradil. Po pár minutách se Valles zaskvěl znovu, když z bezprostřední blízkosti vychytal Swedberga.

Tlak bleděmodrých neutichal, a tak mohli být hosté rádi, že mají v brance Vallese, který chytil minimálně tři tutovky. Las Palmas však ani jeho výkon nepomohl, v 71. minutě totiž prchli obraně hned tři fotbalisté Viga a brejk zakončili do prázdné brány. Z gólu na 3:1 se radoval Anastasios Douvikas. Krátce poté se podruhé prosadil kapitán Aspas, když dohrál akci do odkryté branky.

Aspasovy statistiky proti Las Palmas.
Aspasovy statistiky proti Las Palmas.Opta by Stats Perform / AFP

Vallecano – Osasuna 2:1

V úvodním poločase se dlouho čekalo na první šanci zápasu. Oba týmy nechtěly udělat chybu, a tak se moc nehrnuly do útoku. O něco aktivnější Osasuna si první vážnější šanci přichystala ve 30. minutě, když si s Raúlem Garcíou narazil Moi Gómez, jehož střela se odrazila od tyče a s velkou dávkou štěstí se dokutálela za brankovou čáru.

Druhý poločas začal dost hekticky, v jeho prvních šesti minutách sudí udělil rovnou dvě žluté karty. Hra se poté více zklidnila a čekalo se, jestli domácí zavelí k obratu ve skóre. A Rayo skutečně tlačilo, soupeře nepouštělo do velkých příležitostí a samo se cpalo do vápna, avšak bez kýžených úspěchů. V 80. minutě se domácí dočkali.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po rohu se míč odrazil k Pepu Chavarríovi, jenž ranou zpoza šestnáctky prostřelil vše, co mu stálo v cestě a připsal si premiérový gól v nejvyšší španělské soutěži. To ovšem nebylo vše. O čtyři minuty později se blýskl individuální akcí Isi Palazón, který nádhernou ranou z 20 metrů rozvlnil síť, otočil zápas a zajistil Vallecanu pohodlný devítibodový náskok na zónu sestupu.

Valencia – Betis 1:2

V 19. minutě přetavil nádhernou přihrávku Isca ve svůj čtvrtý přesný zásah v sezoně hostující Ayoze Pérez a vedení mohl navýšit po půlhodině hry sám Isco, jehož pokus o lob však skončil pouze v boční síti. Domácí fanoušky poprvé zvedl ze sedaček až závar ve vápně zelenobílých v samotném závěru prvního dějství, po němž se k zakončení dostal Cenk Özkacar, míč si ale píchnul příliš daleko kolem brankáře Ruie Silvy a na hrací ploše ho už nestihl.

Další změnu skóre odvrátil po střele Pabla Fornalse do tyče a dorážce Cedrika Bakamba pouze fakt, že si druhý jmenovaný pomohl faulem. Na druhé straně byl o několik minut později sestřelen kanonýr Netopýrů Hugo Duro, což sudí ocenil pokutovým kopem, který zužitkoval Pepelu. Obrat mohl dokonat Peter González, Silva si však s pokusem poradil. Totéž se nedalo říct o Giorgim Mamardašvilim na druhé straně, který zůstal bezmocný proti tečovanému projektilu Péreze.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka La Ligy