Dosud bezchybnou únorovou šňůru zachraňujícího se Lorientu přetrhlo Nantes

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dosud bezchybnou únorovou šňůru zachraňujícího se Lorientu přetrhlo Nantes

Nantes se po výhře v Lorientu posunulo v tabulce o čtyři příčky na 12. pozici.
Nantes se po výhře v Lorientu posunulo v tabulce o čtyři příčky na 12. pozici.AFP
Nantes zvítězilo ve 23. kole Ligue 1 nad tabulkovým sousedem z Lorientu 1:0. Po bezgólovém úvodním dějství se zkraje toho druhého prosadil stoper Jean-Charles Castelletto. Ve vyrovnané spodní části tabulky se hosté po tříbodové sklizni posunuli rovnou o čtyři příčky vzhůru na 12. pozici. Les Merlus naopak nezavršili únorovou část ligové soutěže bez úhony a po třech triumfech v řadě padli. Brest zásluhou hattricku Mahdiho Camary porazil Štrasburk 3:0 a pojistil si druhé místo v tabulce.

Lorient – Nantes 0:1

Po oťukávací úvodní desetiminutovce převzal Mohamed Bamba nádhernou přihrávku za obranou Kanárků, do míče se ale opřel až příliš razantně a branku přestřelil. Žlutozelené mohl na druhé straně poslat do vedení Moses Simon, proti jeho střele k levé tyči však zasáhl koncentrovaný Yvon Mvogo. Aktivní Simon si další šanci vytvořil po půlhodině hry, když se prokličkoval do střelecké pozice uvnitř pokutového území. Balon ovšem poslal nad horní tyč.

Ve 49. minutě si to Simon po levé straně hřiště namířil do vápna Les Merlus, kde se precizně uvolnil od svého strážce. Jeho následný centr si našel Castelletto, který balon placírkou uklidil k levé tyči. Kanárci ve druhém dějství zvolili cestu efektivního fotbalu a s pozitivně hovořícím skórem v zádech se nehnali do útoků více, než bylo potřeba. Lorientu naopak v útočné třetině hřiště scházela kreativita a na obranu hostů se mu nedařilo vyzrát.

Jedinému gólu zápasu předcházela svižná akce.
Jedinému gólu zápasu předcházela svižná akce.Opta by Stats Perform

Štrasburk – Brest 0:3

Hrdinou utkání se stal Camara, jenž se do sestavy Pirátů vrátil po karetním trestu a v prvním poločase vstřelil dva góly v rozmezí sedmi minut. Po změně stran navíc z penalty zkompletoval hattrick. Celek z Bretaně si výhrou upevnil druhou příčku, na které si před třetím Nice vybudoval náskok čtyř bodů. Alsasané naopak poprvé od září 2017 padli ve čtyřech ligových duelech po sobě.

Tabulka Ligue 1