Postup nás do konce sezony povzbudí a klíčovou fázi zvládneme, věří brankář Vorel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Postup nás do konce sezony povzbudí a klíčovou fázi zvládneme, věří brankář Vorel
Vorel znovu vychytal pro Spartu výhru.
Vorel znovu vychytal pro Spartu výhru.Profimedia
Brankář Vojtěch Vorel (27) věří, že postup do finále domácího poháru přes druholigovou Opavu povzbudí fotbalisty Sparty do konce sezony a závěrečnou část zvládnou. V rozhovoru pro klubovou televizi uvedl, že utkání na hřišti Slezanů pro něj kvůli nedostatku práce nebylo snadné. Uznal, že při jeho týmu navzdory výhře 2:0 stálo i štěstí.

Rozdílovou branku zaznamenal v závěru úvodního dějství Jan Kuchta, pojistku přidal po změně stran střídající Victor Olatunji. Pražané, kteří se probojovali do třetího finále za sebou, se o trofej utkají buď s Plzní, nebo Zlínem, jejichž souboj je na programu 24. dubna.

"Určitě je to povzbuzující. Cíl jsme splnili, i když to mělo nějaké detaily, nebylo to z naší strany úplně nejlepší, ale myslím, že postup nás do konce sezony hodně povzbudí a že tu klíčovou fázi zvládneme," uvedl Vorel, který vychytal vítězství i ve čtvrtém utkání domácího poháru v této sezoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Opava ho příliš neohrozila. "Je to samozřejmě těžší, protože většinu času jsem tam jenom tak stál a dirigoval kluky. Moc práce jsem neměl, takže to bylo trochu složitější. Všichni jsme věděli, že zápas bude takhle nějak vypadat. Dobře jsme se na to nachystali, zvládli to a postoupili. To byl náš cíl," řekl sedmadvacetiletý bývalý hráč Českých Budějovic.

Domácí mohli za stavu 0:1 srovnat, jenže střídající Mohammed Yahaya několik sekund po příchodu na hřiště nastřelil z vápna tyčku. "Opava hrála celý zápas jednoduché balony, na konci obzvlášť. Jeden míč mezi nás propadl a soupeř z toho měl šanci. Stálo při nás trochu štěstí, ale nejdůležitější je vítězství a postup do finále," podotkl někdejší mládežnický reprezentant.

Přehled utkání Opava – Sparta 0:2

Sparta je ve finále MOL Cupu, vyhrála v Opavě 2:0. Vyzve Plzeň, nebo Zlín