Arsenal je v čele Premier League, demolici Chelsea řídili dvougóloví Havertz a White

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal je v čele Premier League, demolici Chelsea řídili dvougóloví Havertz a White
Aktualizováno
Kai Havertz vstřelil svému bývalému klubu dva góly
Kai Havertz vstřelil svému bývalému klubu dva gólyProfimedia
Arsenal zabránil třetímu domácímu zaváhání napříč soutěžemi v řadě, když v dohrávce 29. kola Premier League rozdrtil Chelsea 5:0. Hosté vyběhli na trávník svého rivala bez nemocného Colea Palmera a absence jednoho z nejlepších střelců ligy byla znát. The Blues od začátku doháněli manko způsobené gólem Leandra Trossarda, který byl už 100. v podání Arsenalu v této sezoně. Po změně stran se následně blýskli dvěma trefami Ben White a také Kai Havertz, bývalý hráč Blues. Kanonýři tak v čele neúplné tabulky opět o něco odskočili hlavním pronásledovatelům Liverpoolu a Manchesteru City.

Arsenal – Chelsea 5:0

Před vlastními fanoušky se Kanonýři chtěli předvést a do utkání vstoupili velmi aktivně. Už ve čtvrté minutě rozjeli nebezpečnou akci, při níž došel Declan Rice až do soupeřova vápna, kde předal míč Trossardovi. Šikovný křídelník se nerozpakoval a tvrdou ranou z úhlu překvapil Djordjeho Petroviče.

The Blues dělal velké problémy aktivní presink domácích, z něj pramenící velké příležitosti Havertze a Trossarda ale skončily na rukavicích Petroviče. Až ve 30. minutě hráči v modrých dresech zahrozili. Ránu Marca Cucurelly ovšem zblokovala defenziva Gunners a dorážka Enza Fernándeze mířila těsně vedle levé tyče. 

I do druhého poločasu vstoupil mnohem lépe Arsenal. Šance Rice i Havertze, kdy oba hráči stříleli z pravé strany, vykryl Petrovič. V 52. minutě však srbský gólman zůstal krátký na pohotovou dorážku Whitea. Po chvíli se prosadil také Havertz, kterého výborným pasem z půli hřiště vyslal do úniku Martin Ödegaard.

Rozjetý gólostroj Kanonýrů pokračoval i nadále, když v 65. minutě šikovně zpracoval opět Havertz a zamířil přesně k pravé tyči mimo dosah brankáře. Vzápětí další zásah přidal White, když se snažil nacentrovat, ale míč doplachtil až do sítě za záda bezmocného Petroviče.

Po pětigólovém přídělu Arteta rozhodl, že je čas prostřídat tým, a najednou tak obměnil hned čtveřici hráčů. Po změnách v sestavě domácí dohráli duel v klidnějším tempu. 

Arsenal tak hodil Manchesteru City rukavici a unikl mu v tabulce na rozdíl čtyř bodů, byť odehrál o dva zápasy více. Ve svém dalším utkání se představí 28. dubna na hřišti Tottenhamu, Chelsea bude hrát o den dříve na stadionu Aston Villy.

Statistiky utkání Arsenal – Chelsea
Statistiky utkání Arsenal – ChelseaOpta by StatsPerform

Tabulka Premier League