Remízový král z pobřežního města nedovolil Wolves přepsat historické tabulky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Remízový král z pobřežního města nedovolil Wolves přepsat historické tabulky

V Brightonu se z žádné šance gól neurodil, a tak Racci remizovali s Wolves 0:0.
V Brightonu se z žádné šance gól neurodil, a tak Racci remizovali s Wolves 0:0.AFP
Brighton remizoval v dohrávce 21. kola Premier League na svém hřišti s Wolves 0:0. Vlci proti odpočatým Rackům po většinu zápasu strádali a nevýrazným výkonem odmítli šanci poprvé od sezony 1971/72 vyhrát v anglické nejvyšší soutěži čtyři střetnutí po sobě. Pobřežní tým z jihu Anglie naopak prodloužil sérii domácí neporazitelnosti v lize na devět utkání, avšak z duelu neodcházel s úsměvem. Remizoval totiž už poosmé, a ztratil tedy další důležité body v boji o vyšší pozice.

Brighton –⁠⁠⁠⁠⁠ Wolves 0:0

Brighton prožil v této fázi sezony nečekaný luxus, když měl před utkáním s Wolves 16 dní volno. Racci navíc chtěli využít výhodu vlastního prostředí, kde neprohráli devět soutěžních klání za sebou, přičemž zde naposledy porazili Tottenham 4:2. Vlci ale přijížděli na Amex Stadium v dobré náladě, jelikož pětkrát v řadě nepoznali přemožitele. Souboj týmů ze středu tabulky odstartoval lépe ten domácí.

Po rohovém kopu se k prodlouženému míči na vzdálenější tyči prodral Facundo Buonanotte a v pádu se dostal k nebezpečné hlavičce. Na brankové čáře však zaskočil Tommy Doyle a změnu skóre odmítl. Na druhé straně vyzkoušel Pedro Neto z hranice šestnáctky obstřelit Jasona Steela. Jeho pokus se ale těsně nevešel mezi tři tyče. Krátce po změně stran pláchl domácí defenzivě aktivní Neto.

Přihrávkou našel Matheuse Cunhu, ten ale pálil z penaltového puntíku jen do prostoru, kde se nacházel Steele a z dorážku poslal na tribunu. Vzápětí zahrozili po rychlém protiútoku také Racci. Do pokutového území se probil Joao Pedro, nicméně skvělým obranným skluzem jej odzbrojil Nélson Semedo. V závěru mohli překlopit skóre na stranu hostí postupně Cunha a Mario Lemina, ani jeden však neuspěl.

Tabulka Premier League