Procitnutí spícího ostrostřelce Laziu v Monze nestačilo. Inter prohrál v Sassuolu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Procitnutí spícího ostrostřelce Laziu v Monze nestačilo. Inter prohrál v Sassuolu

Aktualizováno
Monza remizovala s Laziem 2:2.
Monza remizovala s Laziem 2:2.AFP
Lazio si zkomplikovalo boj o Ligu mistrů, když ve 35. kole Serie A remizovalo na hřišti Monzy 2:2. Skóre otevřel v 11. minutě Ciro Immobile, jenž se na střelecké listině objevil v italské soutěži poprvé od začátku února. Po změně stran však začal úřadovat Milan Djurič. Na úvodní trefu domácího útočníka ještě díky velké chybě Brianzoli v rozehrávce dokázali Le Aquile reagovat a vrátit se na chvíli do vedení, v nastavení však Djurič hlavičkou rozhodl o dělbě bodů. Čerstvý mistr Inter překvapivě nestačil na Sassuolo, první výhru domácích od 9. března trefil Armand Laurienté.

Monza – Lazio 2:2

Římský favorit sklidil ovoce za aktivní vstup do zápasu po 11 minutách hry. Dělovku Daičiho Kamady vytěsnil Michele Di Gregorio pouze na břevno, od kterého se balon odrazil příhodně pro Immobileho a ten poslal Lazio do vedení. Sympaticky hrající Monza po inkasované brance zvýšila obrátky a vytvořila si mírnou územní převahu.

Tu mohl přetavit ve vyrovnání šest minut před pauzou Warren Bondo, jenže hlavičkou z dobré pozice těsně minul. Po změně stran sledovali diváci atraktivní podívanou. To potvrdil po hodině hry domácí křídelník Andrea Colpani, jenž ale po sólu tváří v tvář Christosu Mandasovi zazmatkoval a místo zakončení volil dlouhou kličku a nepřesný centr.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Řecký gólman Biancocelesti hrál důležitou roli také v 75. minutě, kdy vyrazil hlavičku Mattea Pessiny pouze ke kopačkám Djuriče, jenž dorážkou do poloodkryté branky vyrovnal. Osm minut nato chyboval v rozehrávce Giulio Donati, čehož využil Matías Vecino, který v situaci jeden na jednoho s Di Gregoriem volil přesné zakončení po zemi.

Tříbodový zisk pro hostující celek to ovšem neznamenalo, protože v závěrečném nastavení razantní hlavičkou opět srovnal dlouhán Djurič. Monza tak sice na premiérový prvoligový skalp Orlů nedosáhla, ale vybojovala alespoň bod.

Sassuolo – Inter 1:0

Domácí se favorita nezalekli a v 16. minutě si připravili první příležitost. Luca Lipani si počkal na skákavý balon z pravé strany a z první ho napálil rovnou na bránu. Emil Audero se ovšem hbitě natáhl k pravé tyči a nebezpečný pokus vyrazil. Na druhém konci hřiště mohl otevřít gólový účet Lautaro Martínez, jehož zakončení po centrovaném míči ale skončilo jen v boční síti.

Ve 20. minutě rozradostnil příznivce Sassuola Laurienté, jenž po nabídce od Joshe Doiga zakončil přesně k bližší tyči. Milánští byli vyrovnání velmi blízko po střele Denzela Dumfriese, který mířil zevnitř šestnáctky jen kousek vedle levé tyče. V nastaveném čase dostal balon do sítě Martínez, jeho trefa však byla po konzultaci s videorozhodčím kvůli ofsajdu odvolána.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Poměrně solidní tempo z první půle vystřídala ve druhém dějství poklidná hra bez jakýchkoliv náznaků šancí nebo střeleckých pokusů. Nerazzurri sice měli navrch ve statistice držení míče, za vyrovnáním se však vyloženě nehnali. Významně k tomu přispěla i pevná defenziva Sassuola, která v ojedinělé šanci zablokovala ránu Marka Arnautoviče.

Tlak Interu se s postupem času stupňoval, svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho ale teprve druhou porážku v sezoně odvrátit nedokázali. Sassuolo tedy překvapilo novopečeného šampiona a oživilo své naděje na udržení prvoligové příslušnosti.

Tabulka Serie A