Švýcaři táhnou sérii proher. Na závěr Švýcarských her nestačili v prodloužení na Finsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Švýcaři táhnou sérii proher. Na závěr Švýcarských her nestačili v prodloužení na Finsko

Mäenpää (vlevo) při výhře Finů dvakrát asistoval.
Mäenpää (vlevo) při výhře Finů dvakrát asistoval.Profimedia
Hokejisté Finska zdolali na závěr Švýcarských her v Curychu domácí reprezentaci 4:3 v prodloužení a po prvním bodovém zisku na turnaji ji vystřídali na třetím místě. Rozhodl o tom v čase 64:05 v přesilové hry Jere Innala (25). Tři body za gól a dvě asistence si za vítěze připsal Juuso Mäenpää (21) a za domácí dvakrát skóroval Calvin Thürkauf (26).

Vstup do utkání se povedl Finům. V čase 3:18 otevřel skóre z dorážky Mäenpää a v 15. minutě zvýšil Arttu Hyry. Za 93 sekund domácí snížili, poté co se nahození Svena Andrighetta odrazilo za Harriho Säteriho od brusle Christopha Bertschyho. V 36. minutě se domácí dočkali vyrovnání, protože při trestu Lauriho Pajuniemiho využil početní výhodu Thürkauf.

V polovině třetí třetiny se při vyloučení Gaëtana Haase prosadil v přesilové hře také Pajuniemi a vrátil Suomi vedení. Za 99 sekund ale vynutil nastavení druhým gólem v utkání Thürkauf, který při hře čtyř proti čtyřem proměnil přečíslení po přihrávce Deana Kukana.

Švýcaři ani v šestém utkání v Euro Hockey Tour v sezoně nedosáhli na výhru. Osudným se jim stalo špatné střídaní a následnou přesilovku využil střelou z pravého kruhu Innala.

Švýcarsko – Finsko 3:4p