Radost po postupu hokejistů na MSJ. Vzkaz Kanadě od Lauka, oslavné kolo Jiříčka, nadšený Jágr

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Radost po postupu hokejistů na MSJ. Vzkaz Kanadě od Lauka, oslavné kolo Jiříčka, nadšený Jágr

Čeští hokejisté v čele s brankářem Hrabalem slaví postup.
Čeští hokejisté v čele s brankářem Hrabalem slaví postup.Profimedia
Čeští hokejisté do 20 let postoupili na mistrovství světa mezi nejlepší čtveřici díky zázračnému a šťastnému zásahu Jakuba Štancla (18) z poslední minuty. Favorizovaný kanadský výběr tak po vítězství 3:2 nechali před branou semifinále. Česká hokejová radost se okamžitě šířila i na sociálních sítích.

Český útočník Jakub Lauko už válí v NHL za Boston, ale na turnaji dvacetiletých si sám třikrát zahrál, naposledy v sezoně 2019/20. Na sociální síti X, kde je velmi aktivní, po výhře nezahálel a hned vyslal jasný vzkaz. "Dneska ne, Kanado."

To David Jiříček si pamatuje ještě loňské tažení za stříbrnými medailemi, tehdy sesbíral v sedmi zápasech stejný počet bodů a byl dokonce zvolen nejlepším obráncem turnaje. Také on už povýšil, s Columbusem se v úterý připravoval na bitvu proti silnému Bostonu a poté, co se radostnou novinu dozvěděl, si během tréninku zajel oslavné kolečko.

Radost měl i hrající majitel hokejového Kladna Jaromír Jágr, který na Instagramu zhodnotil, jaká cesta vedla k výhře. "Gratuluji, chytře sehraný zápas. Nešli si hrát, ale vyhrát. Hráli přesně tak, aby měli největší šanci vyhrát," napsal legendární hokejista.

Také Jágr mladíky pochválil.
Také Jágr mladíky pochválil.instagram.com/jj68jaromirjagr

Nejlepší gólman MSJ v roce 2012 Petr Mrázek poctivě sledoval české tažení turnajem, čehož si během tvorby den starého rozhovoru všiml také chicagský žurnalista Mark Lazerus. "Během přepisu jsem v pozadí nahrávky slyšel Petra Mrázka vyhlásit: Kanadu smeteme," píše Lazerus. A měl pravdu, výhra z toho byla.

S gratulacemi se rychle přidaly další osobnosti, například prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik či majitel extraligových Pardubic Petr Dědek.

Neúspěchu kanadské dvacítky si všimli samozřejmě i v zámoří, například bývalý ranař a nyní hokejový analytik Paul Bissonnette vypadnutí pojmenoval celkem jasně. "Je to pěkná rána, Kanada poprvé od roku 2019 nebude mít medaili. Gratulace Česku k velkému vítězství," stojí na sociální síti X.

Další program turnaje