Modano navždy. Dallas odhalil klubové legendě sochu, stojí před halou American Airlines Center

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Modano navždy. Dallas odhalil klubové legendě sochu, stojí před halou American Airlines Center
Modano pózuje s čerstvě odhalenou sochou.
Modano pózuje s čerstvě odhalenou sochou.Profimedia
Klub NHL Dallas Stars v sobotu odhalil sochu své legendy Mikea Modana (53) před halou American Airlines Center. Bývalý americký útočník je klubovým lídrem v počtu odehraných zápasů, nastřílených gólů a nasbíraných asistencí.

"Těžko slovy vyjádřit, co to pro mě znamená," uvedl třiapadesátiletý Modano se slzami v očích při ceremonii během sobotního utkání proti Los Angeles. "Před třiceti lety jsme nasedli do letadla na cestu sem a nevěděli, co čekat. O pět let později jsme vám dali Stanley Cup. Udělali jsme z Dallasu hokejové město," připomněl Modano stěhování klubu Minnesota North Stars v roce 1993 do Texasu.

Nejproduktivnější americký hokejista historie NHL má sochu před American Airlines Center jako druhý sportovec po Dirku Nowitzkém, jenž v roce 2011 dovedl místní klub Mavericks k jeho jedinému triumfu v NBA. "Díky, Dirku, že jsi mi držel místo," uvedl Modano při ceremoniálu, jenž se měl uskutečnit v sobotu odpoledne, ale musel být odložen a přesunut dovnitř kvůli setrvalému dešti.

Modano odehrál za klub 20 ze svých 21 sezon v NHL. Dallas vyřadil na jeho počest číslo devět v březnu 2014 a téhož roku vstoupil rodák z Michiganu do Síně slávy. Suverénně nejproduktivnější hráč historie Stars a držitel řady klubových rekordů odehrál v NHL včetně jedné sezony v Detroitu 1499 zápasů základní části a připsal si 1374 bodů za 561 branek a 813 asistencí. V play off přidal ve 176 duelech 146 bodů (58+88). V roce 1999 vyhrál Modano s Dallasem dosud jediný Stanley Cup v jeho historii.

Přehled utkání Dallas – Los Angeles 4:1