Nosek si připsal asistenci u další porážky Devils, Nashville se výrazně přiblížil play off

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nosek si připsal asistenci u další porážky Devils, Nashville se výrazně přiblížil play off
Nosek zaznamenal šestý bod v sezoně.
Nosek zaznamenal šestý bod v sezoně.Profimedia
Tomáš Nosek (31) asistoval u jedné z branek New Jersey při domácí prohře s Nashvillem 2:3 po samostatných nájezdech. Devils i přes jeho šestý bod v sezoně prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

NJ Devils – Nashville 2:3sn

Nashville udělal důležitý krok v boji o jistotu postupu do play off. Predators čtyři kola před koncem základní části drží sedmibodový náskok na deváté St. Louis a od postupu do vyřazovacích bojů je dělí jediná výhra.

Devils dvakrát ztratili jednobrankový náskok. Nosek se podílel na druhém gólu, v úvodu třetí třetiny vybojoval puk na zadním mantinelu pro Chrise Tierneyho. V 53. minutě ale srovnal v přesilové hře Luke Evangelista a v rozstřelu zpečetil vítězství Predators Ryan O'Reilly. Kanadský útočník byl v zápase u všeho důležitého. Vedle rozhodujícího nájezdu připravil obě branky hostů a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

"Nezačali jsme dobře, ale dokázali jsme se postupně dostat do hry a došli jsme si pro vítězství. Skvěle jsme odpověděli na oba góly soupeře. To byl hlavní klíč k výhře," řekl O'Reilly.

Anaheim – St. Louis 5:6sn

Gólman Anaheimu Lukáš Dostál inkasoval v duelu se St. Louis pět branek, jeho tým ale dovedl zápas do nájezdů a získal bod za prohru 5:6. Dvěma góly Ducks pomohl druhý hráč loňského draftu Leo Carlsson. Na druhé straně se čtyřmi body (1+3) blýskl útočník Blues Robert Thomas.

První branku v NHL dal obránce Blues Matthew Kessel, který Dostála překonal v 13. minutě střelou z pozice mezi kruhy. "Na první trefu jsem čekal docela dlouho, i proto jsem rád, že jsem se prosadil. Dostal jsem přihrávku do ideální pozice a měl jsem dost času zamířit. Naštěstí jsem se trefil," popsal Kessel trefu na 2:1.

Blues díky výhře stále drží naději na postup do play off. Z devátého místa ztrácejí na osmé Vegas pět bodů. V jejich neprospěch ale hraje fakt, že odehráli o dva zápasy víc. Anaheim zůstává čtrnáctý.

Colorado – Dallas 4:7

Jedenáctigólovou přestřelku nabídl souboj prvního týmu Západní konference se třetím. Dallas porazil Colorado 7:4 a zvýšil náskok v čele tabulky na pět bodů. Výhru Stars řídili gólem a dvěma asistencemi Wyatt Johnston a Jamie Benn.

"Blíží se play off a ve hře je konferenční i divizní titul. I proto byl dnešní zápas velice důležitý. Jsme rádi, že jsme ho zvládli," řekl trenér Stars Peter DeBoer.