Dědek si váží poháru a chce úspěch v play off. Angažmá Varadi bylo možná chybou, řekl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dědek si váží poháru a chce úspěch v play off. Angažmá Varadi bylo možná chybou, řekl
Petr Dědek si oslavy na ledové ploše v Pardubicích užil.
Petr Dědek si oslavy na ledové ploše v Pardubicích užil.Profimedia
Pardubice splnily první cíl, který si pro aktuální extraligový ročník stanovily, když obhájily vítězství v základní části a získali Pohár Jaroslava Pouzara. Majitel Dynama Petr Dědek (50) si toho váží. Teď chtějí Východočeši uspět i v play off, ve kterém budou útočit na sedmý titul. Naposledy nejvyšší domácí soutěž ovládli před 12 lety.

"Vážím si toho. Je to pohár. Mužstvo má sílu a ukazuje, že je dlouhodobě dobře nastavené. Základní část jsme vyhráli i v loňském roce a vyhrát ji podruhé za sebou už něco znamená," řekl Dědek. Východočeši navíc v základní části získali 121 bodů, což je nový rekord soutěže. "Teď je před námi play off, na které se všichni soustředíme, a chceme uspět," doplnil šéf klubu.

Podle Dědka se ale úspěšnost sezony nedá posuzovat jen podle výsledků v play off. "Poháry se počítají. Měli jsme (v loňském roce) výstavu ke sto letům klubu, a když vidíte s odstupem času, jak každý pohár, každý úspěch je diskutován... Mluví se o něm, píše. Vyhrát dvakrát za sebou základní část je taky kus historie a znamená to, že umíte vyhrávat," podotkl Dědek.

Východočeši vyhráli v dlouhodobé části 41 z 52 zápasů a jen pětkrát prohráli v základní hrací době. Výrazně tím vylepšili výsledky z předešlé sezony, ve které v play off postoupili do semifinále. V boji o finále ale vypadli po sedmizápasové sérii s Třincem.

"Bylo to o milimetry. Tomáš Hyka jel v závěru nájezd, předtím mělo být vyloučení do třech... Vše mohlo být jinak. Byli jsme malinký kousek od finále a věřím, že v něm bychom to zvládli. Naše semifinále mělo hokejově vysokou úroveň," vrátil se Dědek k dramatické bitvě, ve které mohl Hyka v čase 59:57 vyrovnat z trestného střílení, ale brankáře Ondřeje Kacetla nepřekonal. "V play off se musíte naučit zvládnout klíčová utkání. Musíte mít mužstvo dlouho pohromadě. My jsme ho přebudovali. Myslím si, že i v play off ukážeme sílu," věří Dědek.

Pardubice ovládly základní část extraligy.
Pardubice ovládly základní část extraligy.Livesport

Pardubice mají za sebou úspěšnou základní část, ve které ale nezvykle změnily hlavního trenéra. Dědek v polovině ledna odvolal Václava Varaďu, který tým před sezonou převzal místo Radima Rulíka. Dynamo přitom v té době bylo druhé. "Bylo to správné rozhodnutí, udělal bych ho znovu. Možná bylo chybou, že k tomu angažmá vůbec došlo, ale každá chyba, každé angažmá vás posouvá dále. Obě strany," řekl Dědek.

I s odstupem času Varaďovi poděkoval za odvedené služby. "Na druhou stranu, stalo se to a hodnoty klubu, které sdílím, jsou více než to, že jsem musel tenhle krok udělat. Kdyby k němu nemuselo dojít, byl bych radši. Každá změna trenéra, zásah do mužstva v rozjeté sezoně znamená nějaké problémy. Klubové hodnoty jsou ale pro mě víc. Je to uzavřená záležitost a věřím, že obě strany se z toho ponaučí," uvedl.

Varaďa měl s Pardubicemi uzavřenou pětiletou smlouvu. Po jejím vypovězení ze strany klubu se spekulovalo, že vše budou nyní řešit právníci. Při jeho vysokém platu jde totiž o desítky milionů korun. "Nekomentoval bych to. Je dobře, že je klid a můžeme se soustředit na play off," odmítl Dědek odpovědět na dotaz, zde je Varaďův konec v Dynamu již kompletně uzavřen.

Kompletní výsledky Tipsport extraligy