Byla to síla vůle, tituly nikdy neomrzí, říká veterán Růžička. Brzy ho čeká operace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Byla to síla vůle, tituly nikdy neomrzí, říká veterán Růžička. Brzy ho čeká operace

Růžička slaví další zisk titulu.
Růžička slaví další zisk titulu.Profimedia
Sedmý extraligový titul v kariéře a šestý v dresu Třince dnes získal hokejový útočník Martin Růžička (38). Letošní úspěch byl pro něj mimořádný, neboť play off absolvoval s poraněným ramenem a v příštích dnech jej čeká operace. I tak se ale nejproduktivnější hráč v historii Ocelářů podílel na finálové výhře nad Pardubicemi.

Pardubice – Třinec 1:2p

"Jsou to famózní pocity. Už jsem to říkal několikrát, i loni, tituly nikdy se neomrzí. A letos jsme si to vyloženě vydřeli. Byla to síla vůle," řekl Růžička v rozhovoru pro O2 TV Sport. "Tým je vnitřně ohromně silný. Měli jsme spoustu zraněných klíčových hráčů a stejně jsme to dokázali. Neuvěřitelné, něco takového jsem snad ještě nezažil," uvedl osmatřicetiletý útočník.

Oceláři přišli v závěru základní části o elitního obránce Jakuba Jeřábka, v play off se poté zranili Martin Marinčin a Andrej Nestrašil. Fit nebyl ani Růžička, který úvod finále vynechal. "Mám trošku problém s ramenem. Doktor, který se na to díval, říkal, že mám natrženou nebo utrženou rotátorovou manžetu, takže mě asi čeká operace," řekl Růžička.

Třinec odehrál v play off všechny série na sedm zápasů, semifinále i finále rozhodl až v prodloužení posledního utkání. "Každá série je ohromně těžká. A čím dál to šlo, tak to bylo těžší a těžší, protože nám odpadávali hráči. Vnitřní síla týmu je ale velká. Za léta se buduje a takové zápasy vyhrává tým, ne jedinci," podotkl berounský rodák.

Slezané hráli šesté finále za sebou. Jen v roce 2018 prohráli s Brnem, poté už pouze vyhrávali. A získávali nepřenosné zkušenosti. "Každý takový zápas jako dnes nám vždy pomůže a pomohl i v minulosti. V play off ale nikdy nevíte. Musíte být pokorní a to jsme byli. A nakonec jsme byli odměněni," dodal Růžička.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport