Je to o nás na ledě. Ukázali jsme si cestu, těší po první výhře neprůstřelného Furcha

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je to o nás na ledě. Ukázali jsme si cestu, těší po první výhře neprůstřelného Furcha

Dominik Furch čelil proti Motoru 17 střelám.
Dominik Furch čelil proti Motoru 17 střelám.Profimedia
Po jednozápasové absenci způsobené střevními obtížemi se do branky hokejistů Komety vrátil Dominik Furch (33) a stal se ústřední postavou duelu, v němž Brňané porazili České Budějovice 4:0 a získali první body v sezoně. Gólman, který vychytal první nulu v ročníku, věří, že celý tým bude v nastolené cestě pokračovat.

Za celý zápas na něj šlo pouze 17 střel, z toho deset v první třetině, tak by se mohlo zdát, že šlo o nulu z kategorie lehčích. "Já nemám rád slova o lehčí či těžší nule. Chytit se dá všechno, pustit se dá všechno. Ale jsem za ni rád," řekl novinářům po zápase.

Větší radost měl ale z tříbodového zisku. "Určitě to byl citelně lepší výkon, takže jsem rád, že jsme se posunuli dál a ukázali si cestu, po které chceme jít. Doufám, že si to všichni zapamatujeme a budeme v tom pokračovat," hodnotil muž zápasu v domácím dresu.

Trenér Jaroslav Modrý na tiskovce mimo jiné řekl, že na hráčích viděl v týdnu velké odhodlání, nicméně Furch volil v tomto směru opatrnější vyjádření. "Já na to moc nedám, jak nám to pálí v tréninku. Je to něco jiného než v zápasech, ale jsem rád, že jsme dnes ukázali kompaktní týmový výkon," ocenil.

Furch jako strážce branky spolupracuje především s trenérem gólmanů, ale i jeho se samozřejmě dotýká situace kolem hlavního trenéra, kterým je po abdikaci Patrika Martince momentálně Modrý. "Vždycky to na vás nějak dopadne, je pak otázka, jak se s tím tým popere celkově. Je to o nás na ledě. A i proto jsem rád, že jsme dnes vyhráli," pověděl.

Poslední zápasy brněnské Komety.
Poslední zápasy brněnské Komety.Livesport

Na čtyřech brankách Komety se ve středu podíleli čtyři střelci, vůbec poprvé se v dresu Komety trefila americká posila Stephen Moses. "Doufám, že se odšpuntoval, dosud se trápil. Šel sem s pověstí střelce a zatím ji nenaplňoval, nepadalo mu to tam. Určitě mu to pomůže," sdělil gólman.

Kometu nyní čeká série tří zápasů venku, v pátek hraje na Kladně, v neděli na Spartě a další pátek v Pardubicích. "Je to možná trochu mínus, že nebudeme mít v dalších zápasech podporu svých fandů, ale na to se nemůžeme koukat. Abychom byli úspěšní, musíme bodovat i venku," zakončil Furch.

Kometa Brno – České Budějovice 4:0