Sparta doma prohrála podruhé v řadě. Pardubice porazily Třinec a posunuly se na první místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta doma prohrála podruhé v řadě. Pardubice porazily Třinec a posunuly se na první místo

Sparta po Pardubicích doma nestačila ani na Karlovy Vary.
Sparta po Pardubicích doma nestačila ani na Karlovy Vary.Profimedia
Hokejisté Kladna protáhli sérii bez vítězství už na osm zápasů, když v 38. kole Tipsport extraligy nestačili na domácím ledě na České Budějovice. Ty poslední tým tabulky s Jaromírem Jágrem (51) v sestavě porazily 3:0. Vítkovice si spravily chuť po nevydařeném týdnu, když porazily Litvínov 5:1. Pražská Sparta padla podruhé za sebou v domácí O2 areně, když nestačila na Karlovy Vary a prohrála s nimi dokonce 1:4. Zajímavý duel byl k vidění také v Pardubicích, kam zavítal třetí Třinec. Domácí ho zvládli 5:3 a poskočili do čela extraligové tabulky na úkor Sparty.

Sparta – Karlovy Vary 1:4

Hosté vyhráli v Praze i podruhé v sezoně a utnuli sérii čtyř porážek, během níž získali jediný bod. Dosavadní lídr soutěže naproti tomu vyšel poprvé v novém kalendářním roce bodově naprázdno, a to po sedmi zápasech, z nichž šestkrát vyhrál.

Obránce Sparty Tomáš Tomek hned na konci první úvodní minuty zazvonil na tyčku. Do vedení však šli vzápětí hosté, když svou vlastní střelu propasíroval z dorážky za záda Josefa Kořenáře David Kofroň. Sparta rychle odpověděla, když si pěkně najel do středu za kruhy Jakub Krejčík a prostřelil Dominika Frodla.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Ve druhé části byli o poznání nebezpečnější Západočeši. Ve 34. minutě měl ještě Kořenář štěstí – Iikka Kangasniemi orazítkoval tyčku. Jen krátce nato už se ale mohli hosté radovat. Nahození Michala Plutnara přesměroval mimo dosah brankáře Sparty tečující Jiří Černoch a Energie opět vedla. V končící 48. minutě pak David Němeček pod tlakem nahrával napříč pásmem, jeho rozehru zachytil Daniel Kružík a řítil se sám na Kořenáře, jehož si vychutnal dokonale zvládnutým blafákem.

V dlouhé závěrečné hře bez gólmana už sparťané zápas nezachránili. Místo toho dal hostům jistotu trefou do prázdné branky Ondřej Procházka.

Kladno – Motor ČB 0:3

Vyrovnaný průběh mělo utkání mezi Kladnem a Českými Budějovicemi. Nakonec nerozhodný stav ve druhé třetině z přesilové hry prolomil hostující Milan Gulaš. Osmatřicetiletý útočník se pak postaral i o druhou branku Motoru, kterou vstřelil krátce po začátku třetí části. Na konečných 3:0 po něm ještě zvýšil Mikuláš Hovorka.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Vítkovice – Litvínov 5:1

Vítkovice si spravily chuť po vypadnutí z Ligy mistrů a extraligovém nezdaru na ledě Komety Brno, kde prohrály 1:7. V neděli totiž nedaly žádnou šanci Litvínovu, který přehrály 5:1. Jedním gólem a dvěma asistencemi se blýskl domácí Dominik Lakatoš. Po dvou nahrávkách si připsali také francouzský obránce Yohann Auvitu a Petr Fridrich.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Plzeň – Mountfield HK 2:3pp

Už ve druhé minutě otevřel skóre zápasu hostující útočník David Šťastný. Na další branku si ale diváci museli počkat až do druhé třetiny, kdy vyrovnal plzeňský Jakub Lev. I na konci třetího dějství byl stav duelu nerozhodný – 2:2. Na řadu tak přišlo prodloužení. V něm zaúřadoval Marek Zachar a přesným zásahem jej ve čtvrté minutě strhl na stranu Královehradeckých.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Kometa – Liberec 4:1

Brněnská Kometa porazila Bílé Tygry potřetí v sezoně a navíc zvítězila už popáté v řadě. Ve čtvrté minutě ji k tomu nasměroval obránce Daniel Gazda. Jeho branku ovšem nenechal bez odpovědi Tomáš Filippi. V poslední části už to ale byli výhradně hráči moravského týmu, kdo se prosazoval. Nejprve na 2:1 zvýšil Martin Zaťovič, po něm se trefil i Jakub Flek a skóre završil do prázdné branky Kristián Pospíšil.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Olomouc – Mladá Boleslav 7:1

Vysokou výhru Olomouce nad Mladou Boleslaví řídil tříbodový Jakub Navrátil. Domácí na svém ledě zvítězili počtvrté za sebou. 1+1 si v utkání do kanadského bodování připsali také Jan Bambula a Michal Kunc. O čestný úspěch středočeského celku se v čase 26:38 postaral 34letý útočník Ondřej Roman.

Vývoj zápasu.
Vývoj zápasu.Livesport

Pardubice – Třinec 5:3

Dynamo vyhrálo šesté utkání v řadě, Oceláře porazilo i potřetí v sezoně. Dvěma góly se na tom podílel útočník Lukáš Radil, v dresu Slezanů se dvakrát střelecky prosadil Daniel Voženílek. V sestavách obou týmů se premiérově představili aktéři páteční výměny na trase Pardubice – Třinec, útočníci Richard Pánik a David Cienciala tak hned nastoupili proti svému bývalému klubu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Více důvodů k radosti měl od začátku Pánik, protože Pardubičtí se za 113 vteřin hry radovali z gólu, který zařídil zblízka Adam MusilAdam Musil. Po faulu Voženílka na Jana Košťálka rozehráli Východočeši přesilovku, kterou bleskově po osmi vteřinách využil dělovkou Radil. Aktivní nástup Pardubic pak znamenal další početní výhodu, krátce po jejím vypršení se k puku dostal Robert Říčka a potřetí v utkání prostřelil brankáře Ondřeje Kacetla.

Ten následně zamířil na třineckou střídačku, v brankovišti se objevil Marek Mazanec. Pro Třinec bylo ještě hůře, když ve 33. minutě propadla za jeho záda střela Libora Hájka, který zvýšil na 4:0 pro Pardubice. Oceláři se dočkali snížení až šest vteřin před koncem druhé třetiny, kdy střelu Richarda Nedomlela tečoval před Romanem Willem Voženílek.

Další možnost měli Třinečtí v přesilovce, kterou rozehráli ve 42. minutě, jenže v jejím závěru fauloval Viliam Čacho. Počty hráčů na ledě se brzy otočily, podruhé v utkání a podruhé v přesilovce se prosadil Radil a vstřelil pátý gól Dynama. Třinec opět snížil v 51. minutě, kdy po přihrávce Voženílka skóroval Martin Růžička. O chvíli později hrál Třinec ve čtyřech, pardubický Říčka trefil tyčku a vzápětí ujel sám Voženílek, jenž vydařenou kličkou překonal Willa a upravil na konečných 5:3.

Tabulka TELH