Velký návrat po 17 letech. Frolík bude znovu oblékat dres Kladna

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velký návrat po 17 letech. Frolík bude znovu oblékat dres Kladna

Michael Frolík bude opět hrát za Kladno.
Michael Frolík bude opět hrát za Kladno.rytirikladno.cz
Michael Frolík (35) bude po odchodu z Liberce pokračovat v extralize v dresu Kladna. Do klubu se jeho odchovanec vrací po 17 letech. O příchodu pětatřicetiletého vítěze Stanley Cupu z roku 2013 a majitele dvou bronzových medailí z mistrovství světa informovali Rytíři na webu.

"Jsme strašně rádi, že se Frolda vrací na Kladno, kde hokejově vyrostl. Získáváme v něm jednoho z lídrů, který nám potáhne mužstvo na ledě i v kabině," okomentoval Frolíkův návrat sportovní manažer Jiří Burger.

V Kladně působil Frolík naposledy během sezony 2005/06, poté zamířil do zámoří. Po dvou sezonách v juniorské QMJHL načal bohatou kariéru ve slavné NHL, kam si ho vybrala v roce 2006 Florida v prvním kole draftu jako desátého hráče v pořadí.

Hrál také za Chicago, s nímž ligu vyhrál, Winnipeg, Calgary, Buffalo a Montreal. V 858 zápasech základní části nasbíral 384 bodů za 159 gólů a 225 asistencí, dalších 47 utkání a 19 bodů (7+12) přidal v play off.

Po návratu do Evropy oblékal během ročníku 2021/22 dres Lausanne ve švýcarské lize. V uplynulé sezoně hájil barvy Liberce. V 48 zápasech základní části si připsal 24 bodů za 10 gólů a 14 asistencí. V play off přidal za devět duelů dvě branky a nahrávku.

Frolík odehrál v NHL přes 850 zápasů.
Frolík odehrál v NHL přes 850 zápasů.Livesport