Vstříc titulu s novým kapitánem. Nečekal jsem to. Skvělý pocit, těší pardubického Sedláka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vstříc titulu s novým kapitánem. Nečekal jsem to. Skvělý pocit, těší pardubického Sedláka

Lukáš Sedlák je novým kapitánem pardubického Dynama.
Lukáš Sedlák je novým kapitánem pardubického Dynama.Profimedia
Novým kapitánem hokejistů extraligových Pardubic se stal reprezentační útočník Lukáš Sedlák (30). Hráč, jenž byl v minulém ročníku zvolen Hokejistou sezony, nahradí v této roli Patrika Poulíčka (30), který bude společně s Tomášem Zohornou (35) jeho zástupcem.

"Pocit je to skvělý, zároveň je to velká zodpovědnost. Přede mnou tu byla spousta dobrých kapitánů, i v dlouholeté historii Dynama. Doufám, že nezklamu a že ten tým povedu dobře," uvedl Sedlák. Počítá s tím, že tým povedou i další zkušení hráči. "V kabině je nás víc, kteří jsme lídři a kteří mohou mít slovo. Já se hlavně budu snažit jít příkladem na ledě a třeba ten tým nějakým způsobem strhnout," podotkl.

Útočník přišel do Pardubic loni v prosinci, kdy se rozhodl přerušit angažmá v NHL a dohodl se s Philadelphií na ukončení smlouvy. V Dynamu se hned zařadil mezi klíčové hráče. V základní části odehrál 24 zápasů s bilancí 15 branek a 12 asistencí. V deseti duelech play off přidal pět gólů a tři asistence. Po sezoně jej hráči zvolili nejlepším hokejistou v soutěži.

"Popravdě jsem to moc nečekal. Spíš jsem si myslel, že to bude někdo z Pardubic, přímo Pardubák. Ale samozřejmě jsem za to rád a klukům děkuju za důvěru. Doufám, že nezklamu a vyrovnám se těm kapitánům, kteří tu byli dřív," řekl Sedlák. Sám se nepovažuje za velkého motivátora. "Spíš se snažím jít příkladem, než že bych moc mluvil v šatně. Samozřejmě, když je potřeba něco říct, tak s tím nemám problém a v šatně něco řeknu, ale spíš se snažím to vést na ledě," dodal.

Program Extraligy