Legionáři: Pohárové góly Kadeřábka a Zimy, Jan Král přihrál na vítězný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Legionáři: Pohárové góly Kadeřábka a Zimy, Jan Král přihrál na vítězný gól
Liverpoolský Alisson schoval míč před Tomášem Součkem, který dál čeká na druhou ligovou trefu v sezoně.
Liverpoolský Alisson schoval míč před Tomášem Součkem, který dál čeká na druhou ligovou trefu v sezoně.Profimedia
Ani uprostřed týdne nebyli fanoušci v některých evropských zemích ochuzeni o vítaný příděl fotbalu. V Anglii a v Belgii se hrála vložená ligová kola, v Německu a v Itálii pro změnu pohárová utkání. Češi se v nich neztratili. David Zima (21) zaznamenal první branku za FC Turín, druhý gól Pavla Kadeřábka (30) v sezoně pomohl Hoffenheimu k drtivému vítězství nad Schalke, za které odehrál celý zápas Alex Král (24). Jeho jmenovec Jan (23) na sebe asistencí upozornil v belgickém Eupenu, kam přestoupil v červnu z Hradce Králové.

Anglie

Na Anfieldu se do hlavní role pasoval uruguayský útočník Liverpoolu Darwin Núňez. Nejdřív jeho střelu z první ještě dokázal zlikvidovat Lukasz Fabianski, pak dal povedenou hlavičkou o zem jediný gól zápasu a ve 40. minutě napálil tyč. Před přestávkou mohl za West Ham srovnat Jarrod Bowen, jenže Alisson mu ránu k tyči lapil.

Tomáš Souček opět odehrál plnou porci minut a nezklamal, trenér David Moyes o něm po zápase prohlásil, že jeho výkon byl lepší než v předchozích utkáních. Reprezentační kapitán mohl solidní vystoupení vyšperkovat gólem, když mu Bowen v 87. minutě přihrál na malé vápno před odkrytou bránu. V poslední chvíli ale Součkovu střelu zblokoval skluzem James Milner.

Nehrál: Vladimír Coufal (30), West Ham

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueFlashscore

Německo

Kadeřábek začal na lavičce, do hry šel v 54. minutě za rozhodnutého stavu 4:0. Devět minut poté dal poslední gól Hoffenheimu, když k němu ve vápně propadl přízemní centr Angelina a český krajní bek trefil balon nezvykle levačkou na bližší tyč.

V základní sestavě Schalke podruhé za sebou nechyběl Alex Král a pátou porážku celku z Gelsenkirchenu v řadě si vytrpěl až do konce. Přimotal se k prvnímu gólu, kdy ho ukázkově "vykoupal" Munas Dabbur a ranou na přední tyč otevřel skóre. O jedinou branku hostů se v 69. minutě postaral Dominick Drexler, který snížil na konečných 1:5.

Itálie

Poprvé v sezoně odehrál za FC Turín celé utkání, což Zima rovnou oslavil gólem. V duelu proti druholigové Cittadelle, kdy příliš práce dozadu neměl, se v 80. minutě za stavu 3:0 prodral k rohu Valentina Lazara a přestože místo hlavou trefil míč ramenem, ten i tak zapadl k bližší tyči a gólman Luca Maniero neměl nárok. Byla to poslední branka zápasu.

Belgie

Opora úspěšného královéhradeckého kádru z minulé sezony Jan Král se zvolna dostává zpět do sestavy Eupenu, z níž vypadla po sérii porážek v úvodu ročníku. Tentokrát důrazný obránce naskočil do domácího klání proti Leuvenu v 60. minutě za stavu 2:2. A po jeho příchodu se děly věci...

Pozn.: Gól Eupenu na 3:2 v čase 16:25

Eupen nejdřív přežil penaltu, kterou autor obou gólů hostů Mario Gonzalez poslal mimo bránu. Deset minut nato šli domácí do vedení, ale gól jim kvůli ofsajdu odebral VAR. Pak už se o slovo přihlásil Král. Po autu jedním dotykem převzal přihrávku a druhým poslal nadýchaný centr do vápna, kde se z prvního dotyku prosadil Gary Magnee. Výhru Eupenu v závěru ještě pojistil Konan Ndri.

Aktuální tabulka Jupiler Pro League
Aktuální tabulka Jupiler Pro LeagueFlashscore