Polsko – Saúdská Arábie 2:0. Lewandowski na MS poprvé skóroval a přiblížil Orly osmifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Polsko – Saúdská Arábie 2:0. Lewandowski na MS poprvé skóroval a přiblížil Orly osmifinále
Aktualizováno
Polsko – Saúdská Arábie 2:0. Lewandowski na MS poprvé skóroval a přiblížil Orly osmifinále
Polsko – Saúdská Arábie 2:0. Lewandowski na MS poprvé skóroval a přiblížil Orly osmifináleOpta by Stats Perform / AFP
Fotbalisté Saúdské Arábie nenavázali na senzační výhru s Argentinou (2:1) a ve svém druhém utkání na světovém šampionátu podlehli Polsku 0:2. O první branku zápasu se v 39. minutě postaral Piotr Zieliňski (28). Po většinu utkání byli sice aktivnější hráči Saúdské Arábie, ale doplatili na mizernou koncovku a skvěle chytajícího Wojciecha Szczesnyho (32), který lapil i pokutový kop Salema Al Dawsariho (31). Závěrečné slovo patřilo Robertu Lewandowskému (34), který svým prvním gólem na MS uzavřel skóre zápasu.

Turnaj bohatý na sporná rozhodnutí sudích přinesl další diskutabilní moment v 11. minutě, kdy Matty Cash po vyhraném souboji posunul míč na osamoceného Lewandovského. Možnost zakončit z úrovně penalty však zamítl hvizd signalizující faul. Vzápětí si našel zpětnou přihrávku v nadějné pozici Mohamed Kanno, jeho střelu do šibenice ale bravurně vytěsnil Wojciech Szczesny.

Sestřih utkání Polsko – Saudská Arábie
Livesport CZ

Následně si nestranné fanoušky získávali spíše Saúdové, snaživý Lewandowski byl často bez podpory. To se změnilo ve 39. minutě, kdy právě snajpr Barcelony našel ve vápně Piotra Zieliňského, jenž nedal ranou pod břevno brankáři šanci. Zelení byli ještě v závěru obdarováni přísně posouzenou penaltou, Szczesny ale obalamutil střílejícího Salema Al Dawsariho a skvostně vyrazil i následnou dorážku.

Sympatický výkon hráčů Saúdské Arábie ve druhém dějství gradoval, do karet jim navíc hrály zmatky v defenzivě bíločervených. Pro Orly ovšem fungovaly ruce jejich gólmana jako ochranná křídla, sami si díky tomu navíc mohli později vedení pojistit.

Saúdové byli herně lepší, góly ale dávali Poláci.
Saúdové byli herně lepší, góly ale dávali Poláci.Opta by Stats Perform

Dobře vypracovaný útok po hodině hry vyústil v hlavičku Arkadiusze Milika. Ten ale trefil pouze konstrukci brány, stejně jako o pár minut později Lewandowski. Polský kanonýr se již nemýlil v 82. minutě, kdy využil hrubku obrany a upravil na konečných 2:0.

Livesport hráč utkání: Wojciech Szczesny (Polsko)

Přehled zápasu Polsko – Saúdská Arábie 2:0