Změna v newyorské kleci. Procházkův zápas v Madison Square Garden bude hlavním tahákem UFC 295

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Změna v newyorské kleci. Procházkův zápas v Madison Square Garden bude hlavním tahákem UFC 295
Jiří Procházka bude chtít podruhé získat titulový pás UFC.
Jiří Procházka bude chtít podruhé získat titulový pás UFC.Profimedia
Zatímco dodnes se zraky fanoušků upíraly k zápasu těžkých vah Jona Jonese se Stipem Miocicem, momentálně je tomu kvůli zranění prvního jmenovaného jinak. Do popředí turnaje UFC 295 se dostává český bojovník Jiří Procházka (31), který v hlavním "fightu" večera vyzve v newyorské kleci Brazilce Alexe Pereiru (36). BJP, jak si rodák z Hostěradic přezdívá, může 11. listopadu navázat na 16 měsíců staré titulové vítězství ze Singapuru.

Když Procházka bojoval o titul naposledy, zvítězil 28 sekund před koncem zápasu. Když uškrtil Glovera Teixeiru, Česko slavilo historický moment v MMA.

Zanedlouho, už 11. listopadu, bude mít 190 centimetrů vysoký bojovník další šanci vepsat se do dějin. Na turnaji UFC 295 v New Yorku bude čelit zkušenému Brazilci Alexu Pereirovi.

Fanoušci budou s nadšením čekat právě na jejich střet, který bude po odstoupení Jonese ve slavné Madison Square Garden hlavním tahákem večera.

"Jones se při posledním tréninku zranil. Utrhl si šlachu, která spojuje prsní sval s kostí. Mimo bude asi osm měsíců, potřebuje operaci. Je mimo hru," prohlásil ředitel UFC Dana White. Za hlavní zápas večera následně označil souboj mezi českým bojovníkem a Brazilcem Pereirou.

Další změnou je rovněž zařazení zápasu mezi Sergejem Pavlovičem, který byl dříve určen jako náhradní zápasník pro hlavní souboj, a Tomem Aspinallem. Rus se s Angličanem utká v předzápase hlavního taháku večera o prozatimní pás šampiona těžké váhy.

Proč se nakonec vůbec nepředstaví Miocic, White neprozradil. Rodák z Ohia s chorvatskými kořeny opakovaně mluvil o touze vrátit se a utkat se právě s Jonesem. Na potenciálně poslední zápas své kariéry si ale bude muset počkat.

Procházka – Pereira