Formule 1 v zaběhlých kolejích, tréninky na VC Velké Británie vyhrál Verstappen

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Formule 1 v zaběhlých kolejích, tréninky na VC Velké Británie vyhrál Verstappen

Aktualizováno
Monoposty stáje Red Bull byly nejrychlejší.
Monoposty stáje Red Bull byly nejrychlejší.Profimedia
Tréninky na Velkou cenu Británie formule 1 patřily dvojnásobnému mistru světa Maxi Verstappenovi (25). První trénink vyhrál nizozemský pilot dominantním způsobem téměř o půl sekundy a dodal sebevědomí stáji Red Bull, která ovládla všechny letošní závody a na trati v Silverstonu chce ukončit jedenáctileté čekání na vítězství.

Verstappen nejprve zvítězil před týmovým kolegou Sergiem Pérezem, ve druhém tréninku zajel druhé nejrychlejší kolo Carlos Sainz s ferrari. Za nizozemským lídrem zaostal jen o 22 tisícin. Na třetí příče překvapivě skončil v obou částech Alex Albon z Williamsu.

Až ve druhé polovině startovního pole se umístil sedminásobný šampion a domácí favorit Lewis Hamilton z Mercedesu. Nejprve byl dvanáctý a pak dokonce patnáctý.

V sobotu se uskuteční kvalifikace od 16 hodin SELČ, v neděli ve stejný čas začne závod. Verstappen vyhrál letos sedm z devíti Grand Prix a vede pořadí mistrovství světa před Pérezem o propastných 81 bodů. Pokud bude dominovat i v Silverstonu, ovládne šestý závod za sebou.

Výsledky tréninku