Salač získal v Austinu první bod v sezoně: Je to málo. Ale poprvé jsem byl stoprocentně fit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salač získal v Austinu první bod v sezoně: Je to málo. Ale poprvé jsem byl stoprocentně fit
Filip Salač je konečně zdravotně v pořádku.
Filip Salač je konečně zdravotně v pořádku.Profimedia
Motocyklový jezdec Filip Salač (22) získal v neděli v Austinu první bod v nové sezoně mistrovství světa, po závodě ale řekl, že jeho ambice jsou rozhodně vyšší než dojíždět na 15. místě. Pozitivní zprávou pro jediného českého zástupce v seriálu ale bylo, že je konečně zdravotně v pořádku.

"Byl to těžký závod. Dá se říct, že první v této sezoně, protože jsem byl poprvé stoprocentně fit," uvedl Salač na webu týmu ELF Marc VDS Racing. Dvaadvacetiletý jezdec se do MS zapojil letos podruhé, předchozí závod v Portugalsku vynechal, protože v polovině března musel neplánovaně na operaci předloktí.

Salač byl v Austinu v kvalifikaci až dvacátý v kategorii Moto2 a do hlavního závodu odstartoval ze sedmé řady. "Měl jsem dobrý start. Snažil jsem se poté zachovat klid a nejezdit agresivně, abych neměl problémy se zadní pneumatikou. Možná jsem ale byl až příliš klidný," přiznal rodák z Mladé Boleslavi.

V samotném závodě byl na začátku chvilku čtrnáctý, většinou ale uzavíral bodovanou patnáctku. "Získali jsme první letošní bod, ale tohle není pozice, na které chceme být. Nejen já, ale i tým. V Jerezu musíme pokračovat v tvrdé práci," řekl Salač. Ve Španělsku bude pokračovat šampionát čtvrtým dílem příští týden. V pondělí 29. dubna jsou navíc v Jerezu na programu i oficiální testy.

Moto2: Austin