Salačovi úvodní den na Phillip Islandu nevyšel, v trénincích zajel čtyřiadvacátý čas

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salačovi úvodní den na Phillip Islandu nevyšel, v trénincích zajel čtyřiadvacátý čas
Filip Salač skončil v Austrálii v trénincích čtyřiadvacátý.
Filip Salač skončil v Austrálii v trénincích čtyřiadvacátý.Profimedia
Filipu Salačovi (21) se úvodní den motocyklové Velké ceny Austrálie nevydařil, v prvních dvou trénincích zajel v třídě Moto2 čtyřiadvacátý čas. Osmý muž průběžného pořadí mistrovství světa byl po úvodním tréninku na Phillip Islandu šestnáctý, ale jako jeden z pěti jezdců z třicetičlenného pole se v druhé fázi nedokázal zlepšit a v pořadí klesl.

"Byl to náročný den. Kvůli pádu v prvním tréninku jsem nemohl odjet na měkkých gumách tolik kol, kolik bylo potřeba. V druhém tréninku jsem dělal maximum, ale nestačilo to. Ztrácíme přilnavost na zadním kole a musíme na tom zapracovat," uvedl na webu svého týmu Gresini Salač, jenž minulý víkend po pádu nedokončil Grand Prix v Indonésii.

Nejlepší tréninkový čas v Moto2 zajel Španěl Fermín Aldeguer, Salač na něj ztratil 1,849 sekundy.

Kvůli špatné předpovědi počasí bude mít závodní víkend netypický program. Vzhledem k tomu, že se v neděli předpokládá déšť, přeložili organizátoři hlavní závod královské kategorie MotoGP už na sobotu. Závody nižších kategorií Moto2 a Moto3 zatím zůstaly v programu na neděli, kdy by se měl v případě příznivého počasí jet i ze soboty přeložený sprint MotoGP.

Moto2: Velká cena Austrálie