Karolína Muchová podstoupila operaci zápěstí, na kurty se jen tak nevrátí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Muchová podstoupila operaci problémového zápěstí, pauza se protáhne o další měsíce
Karolíně Muchové se zdravotní pauza trvající od půlky září prodlouží.
Karolíně Muchové se zdravotní pauza trvající od půlky září prodlouží.Profimedia
Karolína Muchová (27) se začala na US Open, kde absolvovala své poslední soutěžní zápasy, trápit se zápěstím a problém se nakonec rozhodla vyřešit operačním zákrokem. Operaci zvolila po doporučení týmu lékařských specialistů a s cílem zajistit plné uzdravení a návrat do profesionálního tenisu. Zdravotní pauza trvající od půlky září se tak ještě o několik měsíců protáhne.

Karolína Muchová uzavřela životní loňskou sezonu, během níž byla na French Open kousek od prvního grandslamového triumfu a vyšplhala se do TOP 10 světového pořadí, už po semifinálové porážce s pozdější šampionkou Coco Gauffovou na US Open.

Aktuální světová desítka se v následujících týdnech stejně jako na začátku letošní sezony neustále odhlašovala z jednotlivých akcí, včetně Turnaje mistryň a Australian Open. Zdravotní pauza trvající už od září se ještě minimálně o několik dalších měsíců protáhne.

Česká tenistka, která bojuje se zraněními celou kariéru, se totiž rozhodla problémy s pravým zápěstím vyřešit operací. K tomuto kroku sáhla po doporučení týmu lékařských specialistů a s cílem zajistit plné uzdravení a návrat do profesionálního tenisu.

Muchová, jež je známá svou bojovností a neustálými návraty po zdravotních problémech, se k operaci postavila s odhodláním a pozitivním výhledem. Operace proběhla bez komplikací a první prognózy jsou velmi nadějné. Podle lékařů a jejího rehabilitačního týmu by se měla do hry vrátit do několika měsíců, přičemž bude nyní následovat intenzivní rehabilitační program.

"Jsem vděčná za profesionalitu a péči, kterou mi lékaři poskytli. Nyní se budu soustředit na svou rehabilitaci a nemohu se dočkat, až se vrátím na kurt a znovu budu soutěžit. Děkuji všem za podporu," vzkázala nejen fanouškům Muchová.

Vzhledem k tomu, že nyní vstupuje do klíčové fáze svého zotavení, její tým a lékaři budou pečlivě sledovat její pokrok, aby zajistili, že se na kurt vrátí ve své nejlepší formě. Fanoušci a média budou pravidelně informováni o jejím pokroku a očekávaném návratu do akce.