Nagelsmannovi domácí debut zhořkl, Turci duel s Německem v Berlíně otočili

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nagelsmannovi domácí debut zhořkl, Turci duel s Německem v Berlíně otočili
Na vyprodaném berlínském Olympijském stadionu se nakonec radovali Turci.
Na vyprodaném berlínském Olympijském stadionu se nakonec radovali Turci.AFP
Německá reprezentace prohrála při domácí premiéře trenéra Juliana Nagelsmanna přípravný zápas s Tureckem 2:3. Die Mannschaft přitom začal lépe, když se už v páté minutě trefil Kai Havertz. Jenže hráči ze země půlměsíce využili skvělou atmosféru, kterou jim na vyprodaném berlínském Olympijském stadionu, dějišti finále Eura 2024, vytvořilo velké množství jejich fanoušků. Utkání před zraky 72 592 diváků otočili, rozhodujícím momentem byla proměněná penalta Yusufa Sariho ze druhé půle.

Německo – Turecko 2:3

Úvodní trefa přišla již v páté minutě, kdy Benjamin Henrichs nádhernou průnikovou přihrávkou uvolnil Leroye Saného. Útočník Bayernu se neukvapil a poslal balon do druhé vlny na Havertze, který jej uklidil do sítě. Sané se mohl prosadit o několik minut později, prostor mezi třemi tyčemi však i díky dobrému vyběhnutí Altaye Bayindira netrefil. Posléze přišlo nečekané vyrovnání, když si Ferdi Kadioglu naběhl na dlouhý pas za obranu a ranou na přední tyč propálil Kevina Trappa.

Turci dokonce ještě před poločasem skóre otočili, když opět zaspala pravá strana domácí obrany a zcela osamocený Kenan Yildiz vymetl pravý vingl brány. Němci se oklepali poměrně rychle a po návratu ze šaten vyrovnal na 2:2 přízemní střelou z hranice pokutového území Füllkrug. Na druhé straně rozezvučel tyč povedeným dalekonosným pokusem Salih Özcan. I nadále se hrálo nahoru dolu s množstvím nebezpečných situací na obou stranách.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

V 71. minutě zahrál nešťastně rukou ve vápně Havertz a sudí s pomocí VAR nařídil penaltu, kterou se štěstím proměnil střídající Sari. Odpovědět mohl Julian Brandt, ale Bayindir ho skvěle vychytal. Zajímavé bylo, že Nagelsmann sáhl k prvnímu oživení hry až v 72. minutě. Die Mannschaft se sice v závěru hnal za vyrovnáním, ale kýžený gól už nepřišel.

Známkování hráčů.
Známkování hráčů.Livesport